Clouds
21 Budapest
Dollár
359,72 Ft
Euró
388,30 Ft
Font
433,51 Ft
Bitcoin
23,455 $

Kibertámadás Ukrajnában, lezárta a kormány weboldalait

Fotó: Ukrán rakétavetők a függetlenség napja alkalmából a kijevi Függetlenség terén rendezett díszszemlén 2021. augusztus 24-én. Ukrajna 1991-ben vált függetlenné a Szovjetuniótól. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Egy masszív kibertámadás érte Ukrajnába a kormányzati webhelyeket, ennek következtében nem működnek a honlapok megfelelően.

A Külügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy a január 13-án történt éjszakai globális támadás óta átmenetileg nem működnek a kormányzati szervek weboldalai, többek között a Külügyminisztérium, a Miniszteri Kabinet, az Agrárpolitika, a Biztonsági és Védelmi Tanács és az Oktatási Minisztérium honlapja sem.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Egyes weboldalakon három nyelven írt (ukrán, lengyel és orosz) szöveg olvasható, amely szerint az ukránok hálózatra feltöltött összes adata nyilvánossá vált.

A szakemberek már dolgoznak az informatikai rendszerek működésének helyreállításán, a kiberrendőrség pedig vizsgálatot indított az ügy felgöngyölítésére – jelentette a Sky News.

Újabb azonosítatlan lövedéket lőtt ki Észak-Korea

Azt is megkérdezték a szóvivőtől, hogy vajon Oroszországot gyanúsítják-e a támadással, erre a következő válasz érkezett: “Túl korai lenne még következtetéseket levonni, de az Ukrajna elleni orosz támadásoknak sajnos hosszú története van.”