Újabb azonosítatlan lövedéket lőtt ki Észak-Korea

Fotó: Az észak-koreai kormány által kiadott 2022. január 5-i képen hiperszonikus rakétát lõnek ki kísérleti céllal Észak-Koreában. A dél-koreai és japán hadvezetés közlése szerint Észak-Korea 2022. január 11-én feltehetõleg ballisztikus rakétát lõtt ki a Japán-tenger felé. MTI/AP/KCNA/KNS
Ázsia
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A japán határőrség szerint a lövedék egy ballisztikus rakéta lehetett.

Észak-Korea ismét aggodalmat keltett a térségben a hét elején, miután rakétakísérleteket végzett egy hiperszonikus rakétával, amely az észak-koreai állami hírügynökség szerint 1000 kilométert repült, majd eltalálta a célpontját.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

A SputnikNews a Yonhap hírügynökségre hivatkozva azt írja, hogy a dél-koreai hadsereg most egy újabb lövedéket lőtt ki Észak-Korea keleti partjainál a Japán-tenger felé, amelyet eddig még nem azonosítottak.

A japán határőrség szerint a lövedék egy ballisztikus rakéta lehetett. A parti őrség helyi idő szerint 14:55-kor (magyar idő szerint 6:55-kor) figyelmeztetést adott ki, amelyben arra szólította fel a jelenleg a tengeren tartózkodó hajókat, hogy legyenek óvatosak és maradjanak távol a tárgytól, ha az a vízbe esik.

Phenjan januárban már több hiperszonikus rakétakísérletet tartott, és bejelentette, hogy az egyik lövedék a elérte a 12 ezer kilométer/órás sebességet.