Clouds
21 Budapest
Dollár
359,95 Ft
Euró
390,90 Ft
Font
446,12 Ft
Bitcoin
23,722 $

Kevesebb a hagyma, és még drágul is

Fotó: Unsplash/mayu ken
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Jóval kevesebb az idei termés, január elején pedig emelkedett a zsákos vöröshagyma nagykereskedelmi ára, így okkal feltételezhetjük, hogy ez is drágulni fog.

A fruitveb.hu számolt be arról, hogy január elején kis mértékben nőtt a zsákos hagyma nagykereskedelmi ára, ami arra enged következtetni, hogy a vöröshagyma is drágulni fog.

Soron kívül Rövidke napsütés után csapadék vár ránk hétfőn

A jelentés szerint a lengyel nagybani piacokon a zsákos vöröshagyma legutóbb októberben drágult komolyabb mértékben, ám még decemberben is 2,1 PLN/kg (180 Ft/kg) környékén stagnált.

December utolsó napjaiban és január elején azonban kis mértékben drágult a hagyma, ami miatt okkal következtethetünk arra, hogy rövidesen a boltokban is magasabb árakat láthatunk majd.

Az áremelkedéshez az is hozzájárult, hogy Lengyelországban és Hollandiában is jóval kevesebb hagymát tudtak betárolni, utóbbi országban pedig már most látszik az áremelkedés. Lengyelországban a nagykereskedelmi zsákos hagyma eladási ára 1,80-2,40 PLN/kg (152-204 Ft/kg) közötti sávban mozog.

Magyarországon jelenleg bruttó 200-250 Ft/kg-os sávban mozog a vöröshagyma nagybani ára, míg az importált tételek átlagosan 320-350 Ft/kg között mozognak.