Két tonna kokaint foglalt le a rendőrség Spanyolországban

Las Palmas, 2020. augusztus 4. A spanyol rendőrség által közreadott kép lefoglalt, kokaint tartalmazó csomagokról a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria szigetén fekvő Las Palmas kikötőjében 2020. augusztus 4-én. A hatóságok a razzia során 1,8 tonna kokaint foglaltak le, 12 embert őrizetbe vettek. MTI/EPA-EFE/Elvira Urquijo A,
not image

Kulcsár Péter

2021.január.20 - 08:11

A spanyol rendőrség óriási kokainfogással büszkélkedhetett, vasárnap ugyanis egy közel kéttonnás kábítószer-szállítmányt sikerült becserkészniük.

A spanyol rendőrség óriási kokainfogással büszkélkedhetett, vasárnap ugyanis egy közel kéttonnás kábítószer-szállítmányt sikerült becserkészniük.

A Polícia Nacional hivatalos Twitter-fiókjára feltöltött bejegyzésből kiderült, hogy a spanyol hatóságoknak hatalmas mennyiségű kokainszállítmányt sikerült elcsípniük, amely éppen az Atlanti-óceán felől tartott az országba különböző hajók rakományaként.

A speciális akció során összesen 12 embert tartóztattak le. Az egyik Algeciras közelében lévő kikötőben partot ért, Paraguayból származó konténerben közel 40 tonnányi szén között két tonna illegális szerre bukkantak az egyenruhások.

Korábban belga és német hírszerző ügynökségek is figyelmeztettek, hogy január közepe tájékán érkezhet egy nagyobb szállítmány Dél-Amerika felől az európai kontinensre, a drogkartellnek így esélye sem volt arra, hogy pénzzé varázsolja a kábítószereket.

Mindeközben Boszniában egy helyi egykori híres kábítószer-kereskedőt, Abdullah Ilyazovićot választottak meg képviselőként a Brčkói körzeti tanácsba, ami óriási felháborodást váltott ki a közvéleményben.