Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Két pontot Mallorcán hagyott a Barcelona, ezúttal nem jött össze a fordítás

Kétszer is hátrányból álltak fel a katalánok, Xavi együttese továbbra is veretlen.

MTI/EPA/CATI CLADERA
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Real Madrid hétvégi vereségét követően átvette a vezetést a La Ligában a Barcelona, amely a hétközi fordulóban idegenbe utazott. Mallorcán remek hangulat fogadta Xaviékat, a hazai csapat bátran kezdett.

Ráadásul hamar előnyhöz is jutottak, a 8. percben egy védelmi hibát használtak ki, a kavarodás során pedig Muriqi csapott le a kínálkozó lehetőségre, megszerezve a vezetést a 16. helyen szerénykedő Mallorcának. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

A hazaiak próbálták húzni az időt, de a Barcelona fokozatosan érvényesítette akaratát. Ferran Torres a 38. percben egyenlíthetett volna, helyette végül Raphinha 41. percben eleresztett életerős lövése talált utat a kapuba. Rajkovic nélkül a vezetést is megszerezhette volna a katalán gárda, azonban a Mallorca kapusa óriási bravúrral védte a hajrában Joao Felix lövését.

Aztán jött a slusszpoén, Ter Stegen második hibája a hazaiak második góljához vezetett. Prats elpiszkálta a labdát a német kapus mellett, így a Mallorca vonulhatott előnnyel az öltözőbe, közel 8 perc hosszabbítást követően.

A második játékrészben tovább rohamoztak a vendégek, Joao Felix az 55. percben egy csattanós kapufával jelezte, hogy ezúttal nem szeretnék az utolsó pillanatokra hagyni az egyenlítést. Röviddel később Lewandowski is beállt, rákapcsolt a Barca.

Xavi a mindössze 16 éves Lamine Yamalt is becserélte, majd pillanatokon belül büntetőt harcolt ki, ám a VAR-ozás után a bíró visszavonta az ítéletét. Ezzel újabb percek mentek el, a Mallorca pedig teljesen betömörült.  A 75. percig bírták a nyomást, ekkor ismét Yamaltól indult a támadás, Lewandowski átengedte a beadást, Fermín pedig zavartalanul lőhetett a kapuba.

A hajrára óriási rohanás kezdődött a pályán, mindkét csapat teljes gőzzel hajtott a győzelemre, ám az eredmény már nem változott, a Barcelona ezúttal nem tudta megfordítani hátrányból a meccset. Xavi együttese ugyan még vezeti a tabellát, azonban a Girona és a Real Madrid is előzhet, ha nyernek a szerdai meccsükön.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.