Két FBI ügynököt megöltek, többen megsérültek egy floridai lövöldözés során

MTI/EPA/John G. Mabanglo
not image

Borbély Fanni

2021. február 2. - 22:47

Az FBI állítólag gyermekpornográfia miatt vonult ki a helyszínre kedden reggel egy floridai házhoz, a parancs teljesítése közben azonban két ügynök életét vesztette, többen pedig megsérültek.

Egy szövetségi bűnüldöző forrás szerint legalább öt ügynököt lőttek meg, közülük ketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, melyek következtében életüket vesztették Fort Lauderdale külvárosában, reggel hat óra környékén.

A helyi rendőrkapitányság közleményében arra kérte a Nob Hill Road környékén élő polgárokat, hogy egy ideig ne hagyják el otthonaikat, továbbá tájékoztatták a lakosságot arról, hogy a körzetben ideiglenesen leállították a forgalmat.

Nem sokkal 10 óra előtt a rendőrség figyelmeztetést adott ki minden polgár számára, miszerint a lakosság ugyan nincs veszélyben, a fokozott rendőri jelenlét azonban továbbra is megmarad a környéken.

Több bűnüldöző szerv is megjelent a helyszínen, ahol a helyi hírek szerint a gyanúsítottat saját otthonában tartják, a házhoz kivonult a helyi rendőrség, a Miramar SWAT csapata, a Davies Rendőr-főkapitányság kollégái és a Fort Lauderdale Rendőrkapitányság tisztjei.

A Fort Lauderdale-i Rendőrkapitányság szóvivője a Fox News-nak elmondta, hogy egy kisebb készenléti SWAT különítményt küldtek a helyszínre, ezzel is segítve a fennálló helyzet mielőbbi megoldását.