Riasztóan csökken az iPhone 13 okostelefonok iránti kereslet

Apple
not image

Kulcsár Péter

2021. december 3. - 16:47

Iparági források szerint az Apple arról tájékoztatta a beszállítóit, hogy az iPhone 13-as széria iránti kereslet lelassult, ezért tovább fogják csökkenteni a gyártási becsléseket.

Múlt hónapban az Apple 90 millióról 80 millióra redukálta az idei évre vonatkozó gyártási becsléseket az iPhone-ok kapcsán, mivel a globális chiphiány következtében nem tudják időben teljesíteni a megrendeléseket, ami a vásárlókat is egyre inkább frusztrálja – írta a Bloomberg.

Legfőképpen azért tapasztalják az Apple-nél a kereslet csökkenését, mert a fogyasztók úgy döntenek, hogy kihagyják a rendkívül nehezen beszerezhető 2021-es modelleket, helyettük maradnak a régebbi változatoknál.

A folyamatos fennakadások ellenére az elemzők újabb rekordot jósolnak az Apple számára az ünnepi szezonban, a negyedik negyedévre előrejelzett forgalmi adatok alapján több mint 117 milliárd dollárt tehetnek zsebre, ami nagyjából 6 százalékkal jobb teljesítményként értékelhető, mint amennyit a tavalyi év azonos időszakában mértek.

Az Apple legfontosabb alkatrész-beszállítói és összeszerelő-partnerei egyelőre még nem nyilatkoztak az ügyben, mint ahogyan a cupertinói techóriás sem válaszolt a lap megkeresésére, így kérdéses, bízhatunk-e a szivárogtató szavaiban.