Clouds
21 Budapest
Dollár
357,64 Ft
Euró
384,77 Ft
Font
437,29 Ft
Bitcoin
27,915 $

Mióta itt jártál:

Kérdéses a pedagógiai asszisztens botrányának következménye

Fotó: Unsplash/Andrew Neel
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz az ügy vége, több szakértő azonban megjegyezte, az elmúlt években “túl messzire ment” a szexuális szabadosság.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az óbudai Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskola azóta menesztett 39 éves pedagógiai asszisztense oly módon keveredett botrányba, hogy a TikTokon közölte, egy 15 éves fiú a szeretője.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A videó szélsebesen terjedt az interneten, és igen hamar a kormány látókörébe került. A gyermekvédelmi törvény fontosságát hangsúlyozva Gulyás Gergely kijelentette, ez nem maradhat következmények nélkül, míg nem sokkal korábban Orbán Viktor miniszterelnök arról számolt be, hogy egyeztetett az ügyben Pintér Sándorral.

Akkori közlése szerint a kormány azt tervezi, hogy tovább szigorítja a gyermekvédelmi törvényt, a törvénymódosítást pedig várhatóan az őszi ülésszakon vitatja meg az Országgyűlés. Az ügy nemrég a Híradó 48 perc című műsorában is felmerült, s elhangzott a kérdés, milyen következménye lesz.

Szakértők szerint túl messzire ment a szexuális szabadosság

A műsorban Schittl Eszter, a CitizenGO kampányigazgatója, Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Békés Bence publicista és Deák Dániel, a Corvinus kutatóprofesszora is megosztotta véleményét. Schittl Eszter kiemelte, abban bízik, hogy az ügy precedensértékű lesz, mondván, Magyarországon ilyet nem lehet megtenni következmények nélkül.

Hozzátette, örül annak, hogy a kormány törvénymódosítást is tervez az ügy miatt. Kovács István úgy vélekedett, már egy ideje zajlik a vita Magyarországon a gyermekvédelem kapcsán, ami arra világít rá, hogy az elmúlt években “túl messzire ment a szexuális szabadosság”, melynek gyökerei a hatvanas évekbe vezetnek vissza.

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója rámutatott, már a hatvanas években is arról írtak a francia értelmiségiek, hogy a gyermekek szexualizálása “milyen csodálatos folyamat”, hozzátéve, hogy attól tart, ez a mostani eset nem egyedi. Kovács István nagyon fél attól, hogy ehhez hasonló történetek is napvilágra kerülnek.