Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,577 $

Gulyás Gergely leszögezte, a gyermekvédelmi törvényt meg kell védeni

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányindó keretében jelentette ki, hogy a gyermekvédelmi törvényt meg kell védeni, ezzel együtt pedig szigorúan be is kell tartatni.

A gyermekvédelmi törvényt be kell tartatni és meg kell védeni a nemzetközi viták közepette – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Gulyás Gergely kiemelte: a kormány meggyőződése, hogy európai színtéren is érdemes ezt a vitát megvívni. Azért is, mert az elmúlt hetekben sajnálatos módon egyre nagyobb számban napvilágra került gyermekbántalmazási esetek igazolják, hogy szükség van a gyermekvédelmi törvényre és a gyermekvédelemmel kapcsolatos jogi szabályozás áttekintésére, ami most is zajlik – érvelt.

Elmondta, a kormány szerdai ülésén Varga Judit igazságügyi miniszter beszámolt annak az ellenkérelemnek a tartalmáról, amelyet az Európai Unió bíróságához a magyar gyermekvédelmi törvény miatt indított uniós kötelezettségszegési eljárásban nyújtott be.

Gulyás Gergely jelezte, a kormány továbbra is kitart a meggyőződése mellett, amely szerint az Európai Unió Alapjogi Chartájában egyértelmű és világos, hogy az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik, és a gyermekek neveléséről a szülők jogosultsága dönteni.

(MTI)