Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,897 $

Kedden is megdőlt a fővárosi melegrekord

Továbbá a napi legmagasabb széllökés több mint 60 éves rekordja is megdőlt.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt korábban megírtuk, vasárnap több melegrekord is megdőlt Budapesten. De arról is beszámoltunk, hogy hétfőn új fővárosi hőmérsékleti rekord született, most pedig a HungaroMet Zrt. a honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy február 6-án, kedden Budapest Újpest állomáson 17,8 Celsius-fokos hőmérsékletet mértek.

Ez pedig azt jelenti, hogy új legmagasabb napi maximumhőmérsékleti rekord született a fővárosban. Megjegyzik, a korábbi rekord 17,4 fok volt, melyet Lágymányoson mértek még 2004-ben. Egyúttal közölték azt is, hogy megdőlt a fővárosi napi legmagasabb széllökés rekordja is: a János-hegyen óránkénti 93,6 kilométeres széllökést mértek.

A korábbi rekordot, az óránkénti 86,4 kilométeres széllökést 1962-ben regisztrálták a Budapest Országút meteorológiai állomáson – teszik hozzá. Míg a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán azt osztotta meg, hogy kedden gyakorlatilag országszerte 9-14 fokkal volt melegebb, mint a sokévi átlag, ugyanakkor hangsúlyozták:

Ez még mindig nem volt elég az országos melegrekordhoz, ami 21 Celsius-fok volt erre a napra vonatkozóan. „Az ország ÉK-i harmadán továbbra is erős, helyenként viharos szél fújt. Ahol ez éjszaka is kitartott, illetve a felhősebb tájakon a hajnal is enyhe maradt, a szélcsendes, derült tájakon viszont fagypont közelébe vagy az alá süllyedt a hőmérséklet” – derül ki a posztból.

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.

Újabb gyorshajtókat fogtak Óbudán

Sorra fogják a gyorshajtókat Budapest III. kerületében, ahol nagy sláger túl gyorsan hajtani, aminek megvan a maga veszélye.

Fizetőssé tennének egy budapesti iskolát, akár 100-150 ezres tandíjat is bevezethetnek

Átvenné az államtól a budapesti Tamási Áron Általános Iskola és Gimnáziumot az alapítványi Gábor Dénes Egyetem, 2025-től pedig tandíj bevezetését is tervezik.