Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,896 $

Vasárnap több melegrekord is megdőlt Budapesten

Rekordenyhe volt az idő vasárnap a fővárosban: a hajnali és a napi melegrekord is megdőlt.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A HungaroMet honlapja szerint február 4-én egy hullámzó frontrendszer átvonulása okozott változékony időjárást, miközben délnyugat felől folytatódott az enyhe légtömegek beáramlása a Kárpát-medence területére. Az átlagosnál jóval enyhébb idő a fővárosban több melegrekordot is megdöntött – emelik ki.

Egyrészt a Budapest Újpest állomáson regisztrált 13,9 Celsius-fokkal új napi legmagasabb maximumhőmérsékleti fővárosi rekord született, amely 0,1 fokkal múlta felül a korábbi csúcstartók, Budapest Ferihegy, illetve Budapest Országút állomáson 2021-ben mért 13,8 fokos értéket – derül ki a beszámolóból.

Hozzáteszik: másrészt a rekordenyhe hajnalon a minimumhőmérséklet több helyen is 9 fok körül alakult a fővárosban, ami jóval magasabb, mint az erre a napra vonatkozó eddigi szélsőérték, az 1967-ben Budapest Országút állomáson rögzített 6,1 fok. Végül az új napi legmagasabb minimumhőmérséklet „fővárosi rekordere” címet a Budapest Lágymányoson mért 9,0 fok nyerte el.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy néhány hete olyan erős szél fújt, hogy megdőlt egy 80-as évekbeli rekord: január 25-én, csütörtökön 110,5 kilométer/órával fújt a szél a budapesti János-hegyen, amely által maga mögé utasította az 1984-ben Örsöd állomáson regisztrált rekordot (108,7 km/óra). Továbbá egy több mint 120 éves rekord is megdőlt a minimum-hőmérséklet terén.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.