Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Egyre nagyobb a feszültség Benzema körül, máris távozhat a szaúdi ligából

Lehetséges, hogy a szaúdiak már megbánták Benzema szerződtetését, akinek hatalmas pénzt fizetnek, de még csak meg sem közelíti azt a teljesítményt, amit a Real Madridnál nyújtott.

...svg content...Fotó: Karim Benzema, a szaúdi élvonal címvédőjének, az Al-Ittihadnak az újonnan igazolt francia játékosa köszönti a szurkolókat a Dzsiddában rendezett bemutatóján 2023. június 8-án. Benzema 14 év után hagyta ott a Real Madridot és igazolt három évre a szaúdi csapathoz. MTI/EPA
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Cristiano Ronaldo indította be a nagy átigazolási rohamot a szaúdi ligába, ahol temérdek pénz várja a játékosokat. Nem egy világsztár tette át a székhelyét emiatt a Közel-Keletre, de továbbra is Ronaldo az egyetlen olyan világsztár, aki kimagaslik a mezőnyből, és neki köszönhetően egyre népszerűbb a liga.

Rengeteg gólt szerzett Ronaldo 2023-ban, még Kane, Mbappé és Haaland sem tudta megelőzni őt a listán. Benzema szintén a szaúdi ligát választotta, noha megvolt a lehetősége arra is, hogy a Real Madridnál maradjon. Az aranylabdás világsztár nagy formában hagyta el Madridot, míg Szaúd-Arábiában nem megy neki a játék. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

A MARCA azt írja, problémák vannak a franciával Szaúd-Arábiában, aki nem jelent meg az Al Ittihad eseményén, amikor is a játékosok visszatértek a szünetről. Az edzőnél betelt a pohár, és utasítást adott arra vonatkozólag, hogy Benzema nem lehet ott Dubajban a csapattal, amikor is megkezdik a felkészülést a folytatásra.

Benzema helyzete kezd kellemetlen lenni

Benzemának január 12-én kellett volna megjelennie a klubnál, ami szaúdi források szerint nem történt meg. Marcelo Gallardo ekkor úgy döntött, nem kivételez a franciával, nem utazhat el velük Dubajba vasárnap, amikor a csapat megkezdi az edzőtáborozást. Úgy tudni, hogy Benzema három edzést is kihagyott az év vége előtt, azelőtt, hogy a játékosok szabadságra mehettek volna.

Egy ideje már problémák vannak a sztárral, aki öt hónappal a megérkezése után sem tudott megfelelni az elvárásoknak. Súlyos kritikákat kapott azt követően is, hogy Ronaldo csapata igen komoly verést mért rájuk a hazai pályájukon, még december 26-án. Benzema ezen a rangadón sem volt eredményes, addig Ronaldo kétszer is beköszönt.

A regnáló bajnok Ittihad csak a 7. helyen álla tabellán, és 25 pont a hátrányuk a listavezető Hilal mögött. Benzemának annyira elege lett a kritikákból, hogy törölte a milliós követőtáborral rendelkező Instagram oldalát. A MARCA közben kapcsolatba lépett Benzema menedzsmentjével, akik azt mondták, a futballista egy ciklon miatt „csapdába esett” a Mauritius-szigeteken, így egyelőre nem tudott Szaúd-Arábiába utazni. Addig a szaúdiak kitartanak amellett, hogy Benzemának már pénteken Szaúd-Arábiában kellett volna lennie, és nem szombatra vagy vasárnapra várták.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.