Dollár
391,51 Ft
Euró
406,36 Ft
Font
470,74 Ft
Bitcoin
16,503 $

Karanténtábort épített Kína a koronavírus-fertőzött betegeknek

Leszbosz sziget, 2020. szeptember 11. Sátortábort építenek a tűzvészben megsemmisült Moria migránstábor lakóinak a Leszbosz szigetén lévő Kara Tepe lőtéren 2020. szeptember 11-én. A két nappal korábban leégett Moria táborban, ahol 12 600 ember tartózkodott, rendszeresek voltak a rendbontások, miután a létesítményt koronavírus-fertőzés miatt karantén alá helyezték. A görög hatóságok szerint a tábor lakói okozták a tüzet a koronavírus terjedésétől tartva és az elrendelt karantén elleni tiltakozásul. MTI/EPA/ANA-MPA/Oresztisz Panajotu
not image

Kulcsár Péter

2021. január 23. - 08:33

A távol-keleti kommunista vezetésű ország kormánya holdújév alkalmával egy pazar, 4 ezer fő befogadóképességű táborral lepte meg az állampolgárokat, melynek épületeibe a covid-pácienseket szállíthatják.

A Hopej tartomány legnagyobb városa, Sicsiacsuang határában található tizenkét település közel 20 ezer lakosát biztonsági okokból karanténtáborokba szeretnék küldeni annak érdekében, hogy ne fertőzzék meg az egészséges lakosságot.

Soron kívül Nagyot drágult a magyarok egyik kedvenc karácsonyi csemegéje is

Az CNN értesülései szerint maga a város nem elég nagy ahhoz, hogy befogadja a falvakban élő fertőzötteket, ezért a koronavírus-járvány intenzitásának megakadályozása céljából egy óriási, 3 ezres kapacitású tábort építettek, amely már most megtelt 4 160 beteggel, ezért további bővítésekbe kezdtek.

A tábor alapjait több mint 4 ezer munkás alig hat nap alatt építette meg, a komplexum pedig már készen áll arra, hogy a koronavírusos pácienseket az újonnan felhúzott létesítményben helyezzék izolációba.

A Johns Hopkins Egyetem adatai alapján Kína hivatalos covid-halálozási mutatója alacsony, hiszen a több mint 1,2 milliárd lakosú országban csupán 4 801-en haltak bele eddig a koronavírus-fertőzés szövődményeibe.

A járványkezelés sikeressége ellenére Sicsiacsuangban januárban a holdújévvel kapcsolatos ünnepségek miatt rengetegen utaztak el a rokonokhoz, ami azt jelenti, hogy közel tízmillió ember szabadult ki otthonából, így nem csoda, hogy az elmúlt napokban megnőtt a beazonosított covid-esetek száma is a nagyvárosban.

Kínában nyolc hónap után ismét koronavírussal összefüggésbe hozható haláleset történt, egy hete szerdán ugyanis elhunyt egy covidos páciens Hopej tartomány egyik meg nem nevezett kórházában. Kedden a helyi egészségügyi hatóságok 103 új fertőzöttet és 58 tünetmentes hordozót regisztráltak, egy nappal korábban pedig 118 esetet vettek nyilvántartásba.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.