Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Fotó: A 216-os busz halad át a Lánchídon a felújított útpálya megnyitásának napján, 2022. december 16-án. Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelőre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járművei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek, a gyalogosok a tervek szerint a jövő nyár végétől használhatják az átkelőt. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely főpolgármester azt mondja, nemcsak gyorsabb, hanem kiszámíthatóbb is lett a buszközlekedés a dugó nélküli Lánchídon.

Karácsony Gergely kiemelt figyelmet fordít a Lánchídra, mely az utóbbi időben sok kritikát kapott. Budapest főpolgármestere szerint a tesztidőszak eddigi eredményei arról tanúskodnak, hogy jól működik az új forgalmi rend.

„Gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a dugó nélküli Lánchídon! A mostani tesztidőszak eddigi eredményei azt igazolják, hogy jól működik az új forgalmi rend.” – írta a Facebook oldalán a posztjában Karácsony, aki nem is oly rég lakást vásárolt.

„A lánchídi buszokon utazó napi több, mint 12 ezer ember egy nap alatt összesen 368 órával kevesebb időt kell, hogy eltöltsön utazással. Például a Krisztina térről a József nádor térig a felújítás kezdete előtt átlagosan több mint 8 percig tartott az út. Ugyanezt az utat ma három perccel gyorsabban, alig több mint 5 perc alatt teszik meg a buszok.”

Hangsúlyozza, a közlekedés nemcsak gyorsabb, hanem kiszámíthatóbb is. „A közlekedés nemcsak gyorsabb, hanem kiszámíthatóbb is lett. A buszok korábban rendszeresen dugóban araszoltak a hídon és környezetében, ez pedig mindenkinek rossz volt, függetlenül attól, hogy éppen autóban, vagy buszban ülve ragadt be a két part közé.”

A BKK a továbbiakban is vizsgálni fogja a híd forgalmát. „A Lánchíd forgalmát a BKK a továbbiakban is vizsgálni fogja, hogy a budapestiek megalapozottan formálhassanak véleményt a híd végleges forgalmi rendjéről.”