Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Elítélte Karácsony Gergely akcióját a Fővárosi Választási Bizottság: íme a részletek

A rendőrség is vizsgálatot indított az ügyben.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A választási kampány hajrájában Vitézy Dávid a plakátjainak megrongálása és átragasztása miatt fordult a Fővárosi Választási Bizottsághoz, amely most döntést hozott az ügyben. Szentkirályi Alexandra visszalépését követően ugyanis Karácsony Gergely főpolgármester stílust váltott, és minden eddiginél keményebben támadta a riválisát. Szerinte egy szavát sem lehet elhinni, és politikai szélhámosnak nevezte, de ennél sem állt meg: kijelentette, amit Vitézy tett, azzal szimplán becsapta a szavazóit.

Egyúttal Vitézy egyik plakátját is felkereste, és egy fideszes matricát ragasztott rá, amelyről videó is készült. Később több plakát is hasonló sorsra jutott, emellett pedig impresszum nélküli választási plakátok jelentek meg városszerte, amelyeken azzal vádolták meg Vitézy Dávidot, hogy valójában a kormánypárt jelöltje, aki át akarja verni a választókat. Ezeket a vádakat az LMP főpolgármester-jelöltje elutasította – idézi fel a Magyar Nemzet. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Továbbá a plakátrongálás miatt feljelentést tett a Nemzeti Választási Bizottságnál, valamint a rendőrségnél. A lap szerint az ügyben nemrég határozatot hozott a Fővárosi Választási Bizottság (FVB), amelyben elítélte Karácsony Gergely akcióját. „A Fővárosi Választási Bizottság három tekintetben (a plakát átragasztása, az impresszum hiánya, a plakátok átragasztásának sugallása) állapított meg jogsértést, és a további jogsértéstől a jogsértőt eltiltotta” – áll az FVB határozatában.

„Mindkét kifogástevő kérte emellett bírság megállapítását is, ezért a jogsértések megállapítása után a Fővárosi Választási Bizottság a bírság kiszabását vizsgálta meg” – írták, hozzátéve, hogy a jogsértés esetében pénzbüntetést nem állapítanak meg. A Magyar Nemzet megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az ügyben azt a tájékoztatást adta, hogy elrendelte a feljelentés kiegészítését, az iratokat felterjesztette az Országos Rendőr-főkapitányságra. A BRFK feltehetően azért döntött így, mert el akarta kerülni, hogy elfogultsági kifogás merüljön fel – jegyzik meg.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.