Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,63 Ft
Euró
395,68 Ft
Font
468,36 Ft
Bitcoin
66,659 $

Karácsony Gergelynek nem tetszik Orbán Viktor szavazata

Karácsony Gergely már ott tart, hogy Orbán Viktor lányáról és Vitézy Dávidról posztol közös fotót, aminek sokak szerint semmi köze a szavazáshoz.

...svg content...Fotó: Facebook/Vitézy Dávid
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely szabályos hadjáratot indított Vitézy Dávid ellen, akit folyamatosan a Fidesz emberének nevez. Vasárnap reggel is így kezdte a napot, majd nem sokkal később leadta a voksát, nyilvánvalóan nem Vitézyre szavazott.

Orbán Viktor sokkal inkább, mert Szentkirályi Alexandra visszalépett, és arra kérte a Fidesz szavazóit, hogy Vitézyt válasszák, mert így legalább Budapestnek új vezetése lehet, megszabadulván Gyurcsány Ferenc városvezetési rendszerétől. Legalábbis ez a terv, ami még működhet is. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Visszalépés ide vagy oda, Orbán Viktor miniszterelnök nagy jövőt jósol a korábbi kormányszóvivőnek, és azt teszi, amire megkérte. Hasonlóan tett, amikor a lánya tanácsolta neki, hogy kire szavazzon vasárnap, amire Karácsony kissé felkapta a vizet, és még egy fotót is posztolt a kormányfő lányáról.

„Orbán Viktor ma Orbán Ráhel javaslatára is szavazott Vitézyre. Biztos így van, ha ő mondja. Mi pedig tudjuk, miért és mibe fog ez kerülni Budapestnek. Hiszen Vitézy Dávidot Orbán Ráhel ültette be az állami turizmus cég alapítványának kuratóriumába akkor, amikor Tiborcz István több mint 50 milliárd forint ingyen pénzt kapott ettől az állami cégtől, Vitézy szíves asszisztálása mellett.”

„Te is Orbán Ráhelre és Tiborczra akarsz hallgatni? Akarod, hogy ez az üzleti kör foglalja el magának a városunkat? Ha nem, álljunk ki együtt a szabad, zöld és szolidáris Budapest mellett. Szavazz. 2X Karácsony!” – írta Karácsony a posztjában.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.