Káosz alakulhat ki a Bajnokok Ligája döntője körül

Kai Harvetz, a Chelsea (b) és Sergio Ramos, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2021. május 5-én. MTI/EPA/Neil Hall
not image

Nagy Noel

2021.május.7 - 20:04

Grant Shapps, Nagy-Britannia közlekedési minisztere bejelentette, hogy Törökország felkerült az ország „vörös listájára” a romló járványhelyzetre tekintettel.

Ez pedig nagyon rossz hír lehet a Chelsea és a Manchester City szurkolóinak, ugyanis így egyiküknek sem javasolt a Törökországba való utazás, ahol a Bajnokok Ligája fináléja kerül megrendezésre, méghozzá angol házidöntővel.

Shapps megerősítette, hogy folyamatosan tárgyalnak az UEFA-val és az Angol Labdarúgó Szövetséggel, hogy megoldást találjanak a helyzetre. A miniszter elmondta, hogy az Egyesült Királyság szívesen megrendezné a döntőt, ám kihangsúlyozta, hogy ez az UEFA döntése lesz – idézte a Sky News.

Így tehát kérdéses, hogy végül Isztambulban kerül-e megrendezésre a BL-döntő, ugyanis a szurkolóknak jelen járványhelyzetben nagyon nem javasolt az utazás. Így jöhet szóba egy független helyszín, más országban, arról viszont később fog döntés születni.

Pep Guardiolának először sikerült a Manchester Cityt a döntőbe vezetnie, a Paris Saint-Germaint sikerült kiejteniük ehhez két magabiztos mérkőzésen. A Chelsea pedig némileg meglepetést okozott, ugyanis domináns játékkal búcsúztatta a Real Madrid csapatát, amelyet esélyesebbnek tartottak előzetesen.