Kannabiszfarmot üzemeltetett családi hazának alagsorában egy Vas megyei férfi

Fotó: Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. március 29. - 15:46

Letartóztattak egy férfit Vas megyében, ugyanis a gyanú szerint összesen 123 tő kannabisz növényt termesztett értékesítés céljából.

Letartóztattak egy férfit Vas megyében, ugyanis a gyanú szerint összesen 123 tő kannabisz növényt termesztett értékesítés céljából.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021-ben a családi házának alagsorában kialakított helyeken termesztette a kábítószer tartalmú növényeket, amit értékesíteni kívánt – számolt be róla az ugyeszseg.hu.

A Vas megyei rendőrök a 2021. március 24-én megtartott szemlén összesen 123 darab kannabisz növényt és két csomagban összesen 25 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, továbbá kábítószer termesztéséhez és szárításához szükséges nagy fényerőjű halogén lámpákat, ventilátort, elszívót, tápsó-oldatokat, növekedésserkentőt foglaltak le.

A Vas Megyei Főügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett kísérletével gyanúsított férfi letartóztatásának elrendelését.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója pénteken elrendelte egy hónapra a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.