Dollár
395,98 Ft
Euró
403,24 Ft
Font
477,71 Ft
Bitcoin
23,520 $

Legkevesebb 8-an meghaltak egy kabuli robbantásban – az iszlám állam vállalta a felelősséget

Fotó: Tálib fegyveresek az Ajmán az-Zaváhíri elleni merénylet helyszínén Kabulban 2022. augusztus 2-án. Az al-Kaida nemzetközi iszlamista terrorszervezet vezetőjét július 31-én egy amerikai dróntámadás megölte. Brit sajtóértesülés szerint Zaváhírit az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) likvidálta. MTI/EPA

Szabó Kata

2022. augusztus 6. - 09:00

Az afgán rendőrség legfrissebb jelentése szerint nyolc ember meghalt és 18 megsebesült egy robbantásos merényletben Kabul egyik síita negyedének kereskedelmi utcájában.

“Az eset kivizsgálására felállított csapatok próbálják azonosítani a támadás elkövetőit” – mondta Khalid Zadran rendőrségi szóvivő, majd hozzátette, a bomba egy zöldségekkel teli talicskában robbant fel a nyugat-kabuli kerület egyik forgalmas bevásárlóutcájában.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

A szóvivő elmondta, hogy a sérültek közül néhányan “kritikus állapotban vannak”.

A robbantásért nem sokkal az eset után az Iszlám Állam vállalta a felelősséget egy Telegram platformon közzétett üzenetben, amelyben némiképp túlzó módon 20 ember haláláról számoltak be.

“Az afgán vezetés határozottan elítéli ezt a gyáva tettet, amely azok műve, akik az iszlám és az ország ellenségei” – közölte Zabihullah Mujahid tálib szóvivő a Twitteren közzétett üzenetében.

A síita közösséget, amely az afgán lakosság 10-20 százalékát teszi ki, régóta üldözik az országban, melynek lakossága túlnyomórészt szunnita.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.