Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,633 $

Legkevesebb 8-an meghaltak egy kabuli robbantásban – az iszlám állam vállalta a felelősséget

Az afgán rendőrség legfrissebb jelentése szerint nyolc ember meghalt és 18 megsebesült egy robbantásos merényletben Kabul egyik síita negyedének kereskedelmi utcájában.

...svg content...Fotó: Tálib fegyveresek az Ajmán az-Zaváhíri elleni merénylet helyszínén Kabulban 2022. augusztus 2-án. Az al-Kaida nemzetközi iszlamista terrorszervezet vezetőjét július 31-én egy amerikai dróntámadás megölte. Brit sajtóértesülés szerint Zaváhírit az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) likvidálta. MTI/EPA
Közel-Kelet

Szabó Kata

Szerkesztő

„Az eset kivizsgálására felállított csapatok próbálják azonosítani a támadás elkövetőit” – mondta Khalid Zadran rendőrségi szóvivő, majd hozzátette, a bomba egy zöldségekkel teli talicskában robbant fel a nyugat-kabuli kerület egyik forgalmas bevásárlóutcájában.

A szóvivő elmondta, hogy a sérültek közül néhányan „kritikus állapotban vannak”. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

A robbantásért nem sokkal az eset után az Iszlám Állam vállalta a felelősséget egy Telegram platformon közzétett üzenetben, amelyben némiképp túlzó módon 20 ember haláláról számoltak be.

„Az afgán vezetés határozottan elítéli ezt a gyáva tettet, amely azok műve, akik az iszlám és az ország ellenségei” – közölte Zabihullah Mujahid tálib szóvivő a Twitteren közzétett üzenetében.

A síita közösséget, amely az afgán lakosság 10-20 százalékát teszi ki, régóta üldözik az országban, melynek lakossága túlnyomórészt szunnita.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.