Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

Egy család kilenc tagja, köztük hat gyermek is meghalt az amerikai dróntámadásban Kabulban

Fotó: Twitter/ U.S. Army
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 30. - 07:47

Az elhunytak egyik rokona adott interjút a CNN helyi újságírójának, amiből kiderült, hogy sokkal több gyerekáldozatról van szó, mint amiről az első hírek szóltak.

Hétfő reggel rakétatámadás érte a kabuli repülőteret, amit időközben a Fehér Ház is megerősített. Összesen öt rakétát indítottak a repülőtér ellen, ahol még mindig sok katona tartózkodik, akik a civilek kimenekítését végzik.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

Meg nem erősített információk szerint a védelmi rendszer által megsemmisített rakétákat egy autóról lőtték ki, feltehetően az ISIS-K terroristái, akik közül az elmúlt napokban legkevesebb négy tagot is kiiktattak az amerikaiak.

A vasárnapi dróntámadásnak civil áldozatai is vannak, amit feltehetően a járműbe rejtett nagy mennyiségű robbanóanyag felrobbanása idézett elő, röviddel azután, hogy az amerikai drón végzett az autóban lévőkkel. Feltehetően a repülőtér felé tartottak, és egy újabb öngyilkos merényletre készültek a tömegben, ami a csütörtöki támadás óta érezhetően kisebb.

A CNN beszámolója szerint egy család kilenc tagja, köztük hat gyermek hunyt el a vasárnapi célzott támadásban. Erről az elhunytak egyik rokona nyilatkozott a CNN helyi újságírójának. A legfiatalabb elhunyt egy 2 éves kislány volt, mellette még öt gyermek vesztette életét.

A CNN-nek nyilatkozó családtag elmondta, egy átlagos család voltak, semmilyen terrorszervezetnek nem voltak a tagjaik. A családi házban éltek a testvéreik a családjukkal, akik közül közel tíz fő nem élte túl a robbanást.

Egy szomszéd is nyilatkozott a CNN-nek, ő öt vagy hat embert látott meghalni, miközben mindenki azon volt, hogy eloltsák a tüzet, ami a robbanás következtében keletkezett. A szomszéd leírása alapján a detonáció következtében az áldozatok azonnal elhunyhattak, nem lehetett már rajtuk segíteni.

Az Amerikai Központi Parancsnokság vizsgálatot indított az ügyben, tudnak róla, hogy az első robbanást egy sokkal nagyobb követte, ami valószínűsíthetően a járműbe rejtett hatalmas mennyiségű robbanóanyagnak volt betudható.

Egy amerikai tisztviselő szerint a vasárnapi célzott támadásban egy öngyilkos merénylő is meghalt, aki az autóban ült. Egyelőre nem világos, hogy a járművet autóbombának használták volna, vagy az öngyilkos merénylő csak közlekedett vele. „Fel volt töltve és indulásra készen állt.” – mondta a tisztviselő a CNN-nek.

A Pentagon egyik tisztviselője a CNN-nek azt mondta, az első jelentések szerint a célpont egy olyan jármű volt, amelyről úgy vélték, hogy több öngyilkos merénylő is tartózkodott benne. Egyes források szerint az autóban három ember ült, másik három pedig annak közvetlen közelében állt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.