Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,049 $

Mióta itt jártál:

Justin Bieber 200 millió dolláros üzlete nem újdonság

Fotó: Justin Bieber kanadai popénekes olsói koncertjének nyitódala közben 2015. október 29-én. Bieber váratlanul az első szám után levonult a színpadról és befejezte a koncertet. (MTI/EPA/Heiko Junge)
Kult

Szabó Kata

Szerkesztő

Nem Justin Bieber az első, és valószínűleg nem is az utolsó, aki óriási pénzért cserébe eladja dalainak jogait.

Egyre nő azon előadók száma, akik egy nagy összegért cserébe minden általuk készített zene jogdíjától megválnak. Mint arról korábban beszámoltunk, Justin Bieber 200 millió dollárért értékesítette zenei életművét, a vevő pedig az a Hipgnosis Songs Capital lett, amelynek portfoliójában többek között már a Red Hot Chili Peppers, a Metallica vagy épp Shakira dalai is megtalálhatók.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Az üzlet révén a Hipgnosis mostantól kizárólagosan dönthet Bieber 290 dalos életművének felhasználásáról, így például meghatározhatja, hogy mely cégek használhatják Bieber zenéjét sorozatokban, reklámokban és filmekben, a lényeg pedig, hogy innentől kezdve az ebből, illetve a rádiós játszásokból befolyó pénz már a Hipgnosis kasszájában landol.

A Hipgnosishoz hasonló vállalatok a koronavírus-járvány ideje alatt szerezték meg a nagynevű előadók zenei jogdíjainak többségét, azonban a tavalyi évben már némiképp háttérbe szorultak az ilyen jellegű felvásárlások.

Az üzlet megkötése után a zenész menedzsere, Scooter Braun elmondta, Justin Bieber generációjának kiválósága, ezt pedig a megállapodás nagyságrendje is bizonyítja, írja a Rolling Stone. Korábban olyan művészek kötöttek hasonló megállapodást, mint Bob Dylan, Bruce Springsteen, vagy épp Justin Timberlake.