Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Julian Nagelsmannt szemelhette ki a Liverpool az edzői posztra?

Fiatal kora ellenére már most a világ egyik legjobb edzőjeként tartják számon, így nem csoda, hogy a Liverpool vezetése is árgus szemekkel figyeli a szakembert.

Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Julian Nagelsmann mindössze 36 éves, ennek ellenére eddigi menedzseri karrierje lenyűgöző, s már most a világ legjobb edzői között tartják számon. Fiatal kora ellenére már számos figyelemre méltó eredményt tudhat magáénak: először vezette be a Bajnokok Ligájába a Hoffenheimet, a Lipcsét ugyanezen verseny elődöntőjébe juttatta, a Bayern Münchennel három trófeát nyert, majd Németországot irányította.

Csakhogy Nagelsmann szerződése a német válogatott élén a nyáron, a 2024-es Európa-bajnokság végén lejár, s úgy tudni, hogy a szakember szeretne visszatérni a klubfutballba. A 90min.com értesülései szerint az edző nyitott lenne a „gyors és határozott ajánlatokra”, ellenkező esetben pedig megvárja az Európa-bajnokság utáni időszakot a döntéssel. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Noha érthető Nagelsmann vágya, miszerint visszatérne a klubfutballba, mióta 2023 márciusában elhagyta a Bayernt, elég nehéznek bizonyul számára a visszatérés. Ennek ellenére a lap forrásai úgy tudják, hogy a Liverpool nagyon is esélyesnek tartja az edzőt, s nem kizárt, hogy a közeljövőben kap is egy lehetőséget egy személyes interjúra.

Mint ismert, a Liverpool már novemberben elkezdte keresni Jürgen Klopp utódját, amikor az edző privát módon arról tájékoztatta a klubot, hogy a szezon végén lemond. Úgy tudni, Ruben Amorim és Roberto De Zerbi is felkerültek a szűkített listára, előbbi pedig különösen jól szerepelt.

Nagelsmann profilja sok jóval kecsegtet, de mások is versenyben vannak Klopp helyéért, akinek leváltását illetően a Liverpool sem siet, megfontoltan akarnak döntést hozni. Érdekesség, hogy az elmúlt hetekben Nagelsmannt is összefüggésbe hozták a Bayernhez való visszatéréssel, hogy leváltsa az eredeti utódját, Thomas Tuchelt. A 90min úgy tudja, hogy bár a klub nyilvánosan továbbra is tartózkodóan nyilatkozik Tuchel utódjáról, valójában rendkívül nehéz lenne Nagelsmannt visszahozniuk, hiszen akkor el kellene ismerniük, hogy elhamarkodottan tették, amikor elküldték őt.