José Mourinho nem fogta vissza magát, elmondta a véleményét Hazardról

Fotó: Twitter/Belgian Red Devils
not image

Hujber Dávid

2021.június.19 - 08:31

A legendás portugál szakember egyrészt nagyon elismerően beszélt a belga világsztárról, másrészről keményen odaszólt neki.

Mourinho nagyon jól ismeri Hazardot, akit sokáig a világ egyik legjobb játékosának tartottak, de mióta a Real Madridnál futballozik, csak árnyéka önmagának, legalábbis messze nem hozza azt, amit a Chelsea színeiben produkált.

Ez a gólok számában is erőteljesen meglátszik, bár tegyük hozzá, hogy a sérülései sem segítették. Nem egyszer pletykáltak arról, hogy a belga válogatott továbbállhat, és olyan hírek is napvilágot láttak, hogy visszatérne a londoniakhoz.

Azóta Carlo Ancelotti lett az edző, aki könnyen lehet, hogy komoly hatással lesz Hazard karrierjére, mert már az első sajtótájékoztatóján kiemelten beszélt róla. Tervei vannak vele, és az olasz kihozhatja belőle azt, amit a kispadról felállt Zidane nem tudott.

Mourinho a talkSPORT kérdésére elmondta, hogy a középpályásnak zseniális képességei vannak, de amit az edzésen csinál, az nagyon kevés. Ezúttal is nyersen fogalmazott az AS Roma újdonsült vezetőedzője.

„Egy csodálatos játékos, akinek borzalmas az edzésmunkája. Minden reggel kiáll a pályára, és nem sokat dolgozik. El lehet képzelni, mi lehetne belőle, ha top profi lett volna.” – idézte a MARCA a Chelsea, a Real Madrid, a Manchester United és a Tottenham korábbi edzőjét.

Magyarország-Franciaország: pénteken 22 ezren vették át a karszalagjukat

„Ő azonban egy hihetetlen srác.” – folytatta Mourinho, aki emeli a kalapját a belga előtt, mert rendkívül jó családapának tartja, és számára úgy tűnik, nem tartozik ehhez a játékosgenerációhoz, mivel csendes életet él.

„Ő egy csendes srác, aki a családjára, a gyerekeire, a szüleire koncentrál. Nagyon csendes élete van, de amikor reggel pályára lép, akkor nem sokat dolgozik. Amikor a pályán látjuk játék közben, az nem az egy hét munkájának köszönhető, hanem a természetes tehetségének a tükörképe.”