Mourinho harmadszor is a Chelsea edzője lehet

Fotó: José Mourinho, az AS Roma új vezetőedzője köszönti a szurkolókat Rómában 2021. július 2-án. A portugál szakember három éves szerződést írt alá az olasz klubbal. MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A legfrissebb hírek szerint José Mourinho készen áll arra, hogy másodszorra is visszatérjen Londonba, ahol egykor nagy sikereket ért el.

José Mourinho 2000 óta edzősködik, és azóta számtalan klubnál fordult meg, majd tette le a névjegyét. A Premier League-ben három csapatot is irányíthatott, a Chelsea-t két különböző időszakban is.

Soron kívül HÉV-vel ütközött egy autó Szigetszentmiklóson, jóformán eltűnt az egyik oldala (fotó)

Először 2004 és 2007 között vezette a londoniakat, akikkel nagy sikereket ért el, később Olaszországban is felért a csúcsra az Interrel, akikkel a Bajnokok Ligáját nyert, mint tette azt a Portóval, mielőtt Angliába költözött volna.

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy a Real Madrid és a Manchester United edzői is voltak. A legendás portugál szakember a madridos karrierjét követően tért vissza Londonba, de 2015-ben ismét tovább kellett állnia.

Mourinho-t Manchesterből is elküldték

Manchesterben sem töltött el sok időt, és nem úgy alakultak a dolgai a Vörös Ördögöknél, mint azt szerette volna. Hasonló volt a helyzet a Tottenham-nél, ahol 2019 és 2021 között dolgozhatott, míg 2021 óta a Róma edzője.

Legutóbb a portugál és a brazil válogatottal is szóba hozták, most pedig az a hír járja, hogy újra a Chelsea edzője akar lenni. A Fichajes azt írja, a sztáredző belefáradt az olaszországi edzősködésbe, és kész elhagyni a Rómát, hogy megint a Chelsea edzője legyen.

A Daily Mail szerint a fő oka ennek az, hogy Mourinho nem jut elegendő pénzhez az igazolásokra, így nemigazán tudja felvenni a versenyt a bajnoki címért. A portugál úgy véli, nem kap megfelelő támogatást a sportvezetéstől a projektben, emiatt azt érzi, az a legjobb, ha a nyáron távozik.

Azt írják, hogy Mourinho már felajánlotta a szolgálatát a Chelsea-nek, ahol jelenleg erősen küszködnek az új edzőjükkel, és a csapat sem elég erős. A hírek szerint a Róma edzője felvette a kapcsolatot a londoni vezetőséggel, hogy átvegye a csapatot, és megkezdje a harmadik időszakát Londonban.

Sok mindennek kellene változnia ahhoz, hogy a portugál szakember Rómában maradjon, aki erősen hiányolja az igazolásokat. Egyelőre a Chelsea tűnik a legjobb helyzetben ahhoz, hogy leigazolja Mourinho-t, aki másodszorra térne vissza Londonba.