Jordánia miniszterelnöke egyiptomi látogatása során elkapta a koronavírus-fertőzést

Fotó: Twenty20
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A fertőzés tényéről a jordániai kormányszóvivő számolt be, és elárulta azt is, hogy jelenleg milyen állapotban van az elnök.

A kormányszóvivő közölte, Bisher al-Khasawneh jordániai miniszterelnök hétfőn pozitív tesztet produkált koronavírusra, ám szerencsére jelenleg abszolút tünetmentes.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

Al-Khasawneh épp Egyiptomban tartózkodott, ahol a jordániai küldöttség élén egyiptomi tisztviselőkkel tárgyalt a két ország közötti együttműködési megállapodásokról – számolt be az Independent.

A miniszterelnök csütörtökön érkezett meg Egyiptomba, ám a látogatás során elvégzett koronavírus-teszt pozitív lett, ezért al-Khasawneh kénytelen volt lemondani a hétfőre tervezett találkozóját az egyiptomi elnökkel, a jordániai kormány szóvivője pedig közölte, a miniszterelnök azonnal karanténba fog vonulni, amint visszatért az országba.

Musztafa Madbúli egyiptomi miniszterelnök hivatala pedig közölte, hogy miután kiderült, hogy a jordániai elnök elkapta a fertőzést, minden olyan személyt teszteltek, akik közvetlen fizikai kontaktusba kerülhettek az elnökkel, ám szerencsére minden koronavírus-teszt negatív lett.