Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

Egyre többen szólítják fel Joe Bident arra, hogy lépjen vissza

Minden eddiginél nagyobb nyomás alatt van Joe Biden, és még mindig hónapok vannak hátra az amerikai választásokig.

...svg content...Fotó: EPA/STEVE APPS
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

Aggasztó hírek látnak napvilágot az amerikai elnök fizikai és elmeállapotáról. Úgy tűnik, ez egy visszafordíthatatlan folyamat, mert egyre többen pártolnak el tőle, miközben magyarázkodó nyilatkozatok jelennek meg, miért is szerepelt annyira gyengén Biden a nyílt vitán Trump ellen.

Már korábban is számtalan megingása volt, és olyan furcsa viselkedései, amikre nemigazán volt ésszerű magyarázat. A helyzet egyesek szerint súlyos, és már vissza kellett volna lépnie az elnökválasztástól. Márpedig, ha ezt megtenné, akkor adódik a kérdés, miért maradjon ő az elnök az új vezető érkezéséig. Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

Újabb demokrata párti kongresszusi képviselő szólította fel szombaton Joe Biden amerikai elnököt arra, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségtől. Angie Craig, Minnesota állam demokrata párti kongresszusi tagja közleményében azt írta, hogy „Biden elnök jó ember, és elismeri egész életében tett szolgálatát, de úgy hiszi, hogy félre kellene állnia a vezetők következő generációjának javára”.

Mondjon le az elnökjelöltségről

A Kongresszus 211 demokrata párti tagja közül eddig a nyilvánosság előtt öten szólították fel Joe Bident arra, hogy mondjon le az elnökjelöltségről. Hakeem Jeffries, a demokrata párti képviselőcsoport vezetője vasárnapra egyeztetést kezdeményezett pártja magas rangú kongresszusi tagjaival.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A képviselőház a július 4-i nemzeti ünnep miatt ezen a héten szünetet tartott, és a jövő héten tartanak ismét törvényhozási ülést. Joe Biden támogatására ugyanakkor kampánykörutat folytat Gavin Newsom kaliforniai kormányzó, aki szombaton Pennsylvania államban találkozott demokrata párti választókkal, hogy Joe Biden elnöki alkalmasságáról biztosítsa őket. Szintén Biden elnökjelöltsége melletti kiállását hangoztatta többször Kamala Harris alelnök is. Mindkét politikust esélyesként emlegeti a jelöltségre az amerikai média arra az esetre, ha Joe Biden mégis úgy döntene, visszalép a versenytől.  

Nem szándékozik visszalépni

Az elnök pénteken az ABC News országos televíziónak adott, fő műsoridőben sugárzott, előre rögzített interjúban megerősítette, hogy nem szándékozik visszalépni. Úgy fogalmazott, hogy egyedül a „mindenható Isten” bírhatja rá arra, hogy kiszálljon a versenyből, amelyet Donald Trumppal vív.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A Demokrata Párt köréből érkező, visszalépését sürgető hangokra úgy reagált, hogy hallja őket, de véleménye szerint ezek nem a túlnyomó többséget képviselik. A Donald Trump előnyének növekedését mutató közvélemény-kutatási eredményekre vonatkozó kérdésre az elnök úgy reagált, hogy úgy tudja, azok fej fej melletti állást mutatnak. Arra az adatra, amely szerint az elnöki munkáját az amerikaiak csupán 36 százaléka fogadja el, Biden azt mondta, nem hisz ennek az eredménynek, és a saját belső felméréseik mást mutatnak.

Az ABC News-nak adott interjú Joe Biden első televíziós szereplése volt a június 27-i elnökjelölti vita óta, amelyen saját bevallása szerint is rosszul teljesített. A szereplést komoly figyelem övezte.

A Fehér Ház az elnökjelölti vitán mutatott teljesítményének ellensúlyozására több, előre nem tervezett interjút iktatott be Biden programjába. David Axelrod, korábbi demokrata párti elnöki tanácsadó az ABC News-nak adott interjúra reagálva szombaton a CNN hírtelevízióban úgy fogalmazott, hogy az elnököt szembesíteni kellene a Donald Trumppal szembeni helyzetét mutató közvélemény-kutatások valóságával.

Szintén a CNN hírtelevízióban szombaton arról nyilatkozott Andrea Lawful-Sanders rádiós újságíró Philadelphiából, aki szerdán készített az elnökkel interjút, hogy a Fehér Ház részéről előre eljuttatták a kérdéseket hozzá „elfogadásra”.

Liner/MTI

Gyurcsány Ferenc: Magyar Péter azt mondja, vagy ő, vagy senki

Gyurcsány Ferenc hosszú idő után ismét szóba hozta Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét, aki csak saját magukat látják ideális választásnak a kormány élére.