Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,675 $

Joe Biden kijelentette, kezelni fogják a feltételezett kínai kémballon helyzetét

Fotó: Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden az Emmanuel Macron francia elnök tiszteletére adott állami díszvacsorára érkezik a washingtoni Fehér Házban 2022. december 1-jén. Emmanuel Macron államfőként másodszor tesz hivatalos látogatást az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Shawn Thew
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyre többen fejezik ki aggodalmukat az USA felett mozgó feltételezett kínai kémballon miatt, és válaszokat várnak Joe Biden amerikai elnöktől.

Kína határozottan tagadta, hogy kémkedési célokkal küldték volna a ballonjukat az USA fölé. Szerintük erről szó sincs, és a ballon véletlenül került az amerikai légtérbe, aminek sorsáról továbbra sem döntött a kormány.

Soron kívül Ritka óriáspókot észleltek az ausztráliai Queenslandben

A Pentagon nehezen hiszi el, hogy egy civil ballonról van szó, miközben egy újabb bukkant fel, ezúttal Latin-Amerikában. A ballonok jelenleg is mozgásban vannak, egyiket sem lőtték ki, de az USA semmilyen opciót nem vetett el.

Joe Biden először szólalt meg nyilvánosan az esetről, amiről a CNN is beszámolt. Az elnök röviden azt mondta, gondoskodni fognak a ballonról, de hogy ez pontosan mit jelent, pillanatnyilag nem tudni.

Biden a katonai vezetőkkel közösen vitatja meg a lehetőségeket, és már az sem titok, hogy először kedden tájékoztatták a helyzetről. A tanácsadói óva intették attól, hogy a szárazföld felett lőjék ki a ballont, mert a törmelékek veszélyesek lehetnek a földön lévőkre.