Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,32 Ft
Euró
391,89 Ft
Font
466,65 Ft
Bitcoin
58,212 $

Jobbik: gyalázat a szigorítás, nem a kata „beszántása” a megoldás

A Jobbik is reagált a kata-szigorításra, s azt kérik a kormánytól, hogy azonnali hatállyal módosítsák azt.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

A Jobbik azt kéri, hogy vonja vissza a parlament a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) szabályainak percekkel korábban elfogadott módosítását – mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, a párt országgyűlési képviselője kedd délutáni budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus gyalázatnak nevezte „a fideszes módosítócsomag” megszavazását, kijelentve: „a katásokon szeretnék megspórolni az elképesztően elhibázott fideszes gazdaságpolitika árát”. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

Hangsúlyozta: a döntésben nem látni a nemzeti érdek megjelenését, majd azt sürgette, a kormányzat ne pécézzen ki egyes szakmákat, ne csináljon ki teljes iparágakat.

Szerinte az adóhatóság online adatbázisának segítségével derítheti fel a katát választók esetleges visszaéléseit, azaz a probléma kezelése „szoftverkérdés”. Z. Kárpát Dániel kiemelte: nem a kata „beszántása” a megoldás.

A jobbikos politikus kifogásolta, hogy a módosított jogszabály alapján nem választhatják ezt az adónemet nyugdíjas vagy rokkantellátásban részesülő honfitársaink, holott közülük sokan csak a kata révén tudják biztosítani talpon maradásukat.

Az ellenzéki képviselő a megszorítások bevezetése helyett támogató csomag kidolgozást sürgette, azt szorgalmazva, a kormány ne magyar vállalkozókat vegzáljon, hanem a multicégeket vonja be a közteherviselésbe.

(MTI)

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.