A Jehova tanúi kézzel írt leveleket dobálnak be a postaládákba, melyekben a Sátánt hibáztatják a járvány kitöréséért

Fotó: Flickr/Lawrence OP
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 21. - 23:09

Az emberek megdöbbentek amikor Jehova tanúitól származó kézzel írott leveleket postáztak az ajtóikba, amelyekben azt állították, hogy a Sátán a felelős a koronavírus-járványért.

A kézzel írt leveleket a Birmingham melletti Sutton Coldfield különböző otthonaiba címezték, melyekben a sátánt okolják a koronavírus-járványért és a természeti katasztrófákért. A levélben az áll:

“Az elmúlt 18 hónapban az események világszerte eszkalálódni látszanak, a világjárványtól kezdve a futótüzekig, a hirtelen áradásokig és a humanitárius kihívásokig. Ez sok embert arra késztetett, hogy elgondolkodjon azon, hogy ha van Isten, miért enged meg ennyi szenvedést?

A Biblia tanulmányozásából megtanultam, hogy Isten nem felelős a velünk történő rossz dolgokért. A Biblia János 5:18-ban azt magyarázza, hogy “az egész világ a gonosz hatalmában van”. Ez a gonosz a Sátán, egy láthatatlan szellem, aki fellázadt Isten ellen.

A jó hír azonban az, hogy Isten izgalmas változásokat ígért a közeljövőre. Véget fog vetni a szenvedésnek, és a földi életet örömtelivé fogja tenni számunkra”.

Ezután arra buzdít mindenkit, aki többet szeretne megtudni, hogy válaszoljon a levélre, vagy látogasson el a www.jw.org weboldalra számolt be a Mirror.

Több lakos is aggodalmát fejezte ki a levél miatt, és a következőket mondták a furcsa jelenségről:

“Nem tudom, mit mondjak. Kicsit furcsának találtam. Egy kicsit furcsa. Egy véletlenszerű levél egy véletlenszerű személytől, akivel soha nem találkoztam”.

“Személy szerint engem nem zavar, ha valaki prédikál. Ez rajtuk múlik, de amikor egy véletlenszerű levélben a Sátánról, a világjárványról és az erdőtüzekről van szó, nem teljesen értettem, hogy mi ez”.

“Ha valaki mentális problémákkal küzd, és megkapja ezeket a leveleket, hogyan fog reagálni? Lehet, hogy van valaki odakint, aki kapott már ilyen levelet, és egy kicsit megijedt tőle. Beszéltem a barátnőmmel, aki elolvasta, és azt mondta, hogy ne törődjek vele. De azok, akik sebezhetőek, rossz néven vehetik”.

A furcsa esetről Andrew Schofield, a Jehova Tanúinak brit szóvivője csak annyit mondott:

“2020 márciusa óta Jehova Tanúi Nagy-Britanniában felfüggesztették a háztól házig tartó és nyilvános prédikációs munkájukat”.