Addig folytatják az izraeliek a palesztinok elleni megtorlást, amíg a felszínen és a föld alatt sem tudnak elbújni

MTI/EPA/Abir Szultan
not image

Kulcsár Péter

2021. május 16. - 16:38

Az izraeli miniszterelnök szombat este kijelentette, egészen addig folytatódhatnak a harcok, amíg azt szükségesnek látják.

Benjamin Netanjahu az izraeli védelmi minisztérium Tel-Aviv-i főhadiszállásán beszélt, és figyelmeztette a Hamász dzsihadista palesztin szervezet vezetőit, hogy “nem tudnak elbújni se a felszínen, se a föld alá. Senki sem védett.”

Netanjahu egyúttal megköszönte Joe Biden amerikai elnök és több más külföldi vezető támogatását a konfliktusban.

Tel-Avivban egyébként rakétatámadás veszélye miatt szombaton többször megszólaltak a figyelmeztető szirénák. A Hamász napközben háromszor is rakétákat indított a nagyváros felé, majd pedig közölte, hogy vasárnapra virradóra újabb támadásokat hajt végre Tel-Aviv ellen – adta hírül az MTI.

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet és Izrael között május 10-én este kezdődött rakétaháború, miután Jeruzsálemben összecsaptak egymással a palesztinok és izraeli biztonsági erők az iszlám – Mekka és Medina után – harmadik legszentebb helyén, az al-Aksza mecsetnél.

A palesztin egészségügyi minisztérium szerint eddig legalább 139 palesztin halálos áldozata van az izraeli légitámadásoknak.