Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,93 Ft
Bitcoin
16,621 $

Újabb tíz civil vesztette életét az izraeli légitámadásokban, palesztinok is válaszoltak

Izraeli célpontokat támadnak palesztin rakéták Gáza városából 2021. május 14-én hajnalban. A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet és Izrael között május 10-én este kezdődött rakétaháború, miután Jeruzsálemben összecsaptak egymással a palesztinok és izraeli biztonsági erők az iszlám - Mekka és Medina után - harmadik legszentebb helyén, az al-Aksza mecsetnél. MTI/AP/Halil Hamra
not image

Nagy Noel

2021. május 16. - 08:18

Az izraeli légierő legújabb támadásában nyolc gyermek és két nő vesztette életét, amely a konfliktusok kiújulása a legnagyobb áldozati szám, amelyet egyetlen találattal elértek.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) elmondása szerint ez részükről válaszcsapás volt, miután a Gázai-övezetből rakétákat indítottak Beersheba és Ashdod városai ellen – adta hírül a Sky News. Az izraelieknek ezzel már immáron ötödik reggelt kellett úgy kezdeni, hogy fedezékbe vonulnak.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Az izraeli hadsereg beszámolója szerint csakis a Hámász hírszerzése központjaira és rakétakilövő-állomásaira céloztak, elsősorban Gáza északi részére, amely a terrorszervezet irányítása alatt áll.

Az AP hírügynökség értesülései szerint az izraeli bombázás egy háromemeletes házat talált egy Gázában található menekülttáborban, melynek következtében tízen vesztették életüket. A halálos áldozatok között nyolc gyermek, és két nő volt, csak a férj és egy gyermek élte túl a támadást.

A Gázai-övezetben ezzel már 136-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, köztük 34 gyermek és 21 nő vesztette életét – számoltak be róla a palesztin egészségügyi hatóságok. Az izraeli oldalon pedig eddig nyolcan hunytak el, közöttük két gyermek.

Az egész világ aggódva figyeli az izraeli eseményeket, az ENSZ Biztonsági Tanácsa például sürgősen konferenciát kíván összehívni a helyzet megoldására. Többek között az Egyesült Államok is a harcok beszüntetésére szólította fel a feleket.

A WAFA hírügynökség alapján azonban úgy tudni, hogy már 140 a halálos áldozatok valós száma, miután ennél is többen vesztették életüket a menekülttáborban. A konfliktus évek óta a legmélyebb, és egyelőre a felek közötti feszültség nem látszik enyhülni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.