Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,860 $

Ítélet a Fenyő-gyilkosságban: Gyárfás Tamás 7 év fegyházat, Portik Tamás életfogytiglant kapott

Megszületett az ítélet a Fenyő-gyilkosságban, melynek részeként Gyárfás Tamás 7 év fegyházbüntetést kapott, míg Portik Tamás életfogytig tartó szabadságvesztést.

Fotó: Portik Tamás (k) vádlott az ő és két vádlott-társának büntetőperén a Fővárosi Törvényszéken 2023. június 16-án. A bíróság húsz év fegyházbüntetésre ítélte Portik Tamást az 1996-os ügetői merénylet és gyermekkori barátjának 1999-es meggyilkolása ügyében első fokon. A másodrendű vádlott, K. Gábor 14 év fegyházbüntetést kapott. MTI/Illyés Tibor
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Gyárfás Tamást hét év fegyházbüntetésre, Portik Tamást életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Fenyő János médiavállalkozó 26 évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében csütörtökön első fokon a Fővárosi Törvényszék.

A médiavállalkozó-sportvezetőt, egykori tévés producert bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettében, míg a másodrendű vádlottat felbujtóként elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek. Mindkét vádlottat tíz évre eltiltották a közügyektől. Póta Péter bíró elmondta: Gyárfás Tamás legkorábban a kiszabott büntetés kitöltésének négyötöde után helyezhető feltételesen szabadlábra, míg Portik Tamás legkorábban húsz év múlva szabadulhat feltételesen. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Az ítélet szerint Gyárfás Tamás megbízta az azóta más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert üzleti riválisa, Fenyő János megölésével. Portik Tamás megszervezte a gyilkosságot, felbérelte a feladatra az azóta számos akkori, alvilági leszámolás ügyében már szintén jogerősen elítélt szlovák Jozef Rohácot, aki 1998. február 11-én hajtotta végre a merényletet.

A tervek szerint az ítélethirdetésre már tavaly ősszel sor került volna, ám Portik Tamás időhúzó taktikát választott és folyamatosan kirúgta az őt képviselő ügyvédeket, az újaknak pedig felkészülési időre volt szükségük. Az eljárás során összesen hét különböző ügyvéd képviselte hosszabb-rövidebb ideig Portikot.

Gyárfás Tamás az utolsó szó jogán ártatlanságát próbálta bizonyítani, ezzel szemben Portik először az albán maffiózókat, majd az ügyésznőt is gyilkossággal vádolta.

További részletek hamarosan…

MTI/Liner

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.