Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,21 Ft
Euró
384,44 Ft
Font
451,25 Ft
Bitcoin
67,927 $

Ismét kapható a boltokban a Pilóta keksz, de az ára eléggé felment

Most 800 forint felett lehet hozzájutni a 180 grammos hengeres kiszereléshez, amiben nagyjából 10 darab van.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Még tavaly ősszel számoltunk be róla, hogy kezd eltűnni a boltokból a magyarok egyik kedvenc édessége, de idén év elején sem javult a helyzet, tartós maradt a készlethiány. Ezt sokan megpróbálták kihasználni, míg mások inkább úgy döntöttek, otthon készítik el a finomságot.

Ám mostanra kiderült, hogy több hónap után ismét kapható a boltok polcain a Pilóta keksz, aminek biztos sokan örültek egészen addig, amíg meg nem láttak az árát: most 800 forint felett lehet hozzájutni a 180 grammos hengeres kiszereléshez, amiben nagyjából 10 darab van – írta a Pénzcentrum.

Többen is felháborodtak az új árán (amit az infláció és az alapanyagok áremelkedése is befolyásolt), hiszen az Auchanban, a Tescóban és a Kifli.hu-n is 849 forintért lehet beszerezni. Ám egy TikTok videó alapján sokan már azt sem bánják, hogy drága, annyira örülnek a visszatérésének.

@termekkritikus Ma este érkezik a PILÓTA KEKSZ íztesztje, ami több hónap után végre visszakerült a boltok polcaira. #atermékkritikus #vásároljokosan #termékteszt #pilóta #pilótakeksz #győri #mondelez #terméktesztelés #szavazz ♬ eredeti hang – A termékkritikus

A cég közleménye szerint az eredeti és változatlan receptúrával készülő Pilótát május 19-től kezdte kiszállítani a Mondelez kiskereskedelmi partnereinek, és tervei szerint július elejére immár országszerte a legtöbb kiskereskedelmi egységben elérhető lesz a népszerű szendvicskeksz.

Állításuk szerint első körben a klasszikus Pilóta tér vissza a boltokba, majd júliustól a Pilóta Tripla kakaóst is visszavezetik. A jelentős hiány kialakulásában az energiaválság mellett a gyártókapacitásban felmerült gondok, valamint az alapanyag- és csomagolóanyaghiány is közrejátszott.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt

Vitézy Dávid: nem lesz örökké miniszter Lázár János

Az LMP jelöltje szerint biztosan nem ő nyerné meg a „ki van a legjobban Lázár Jánossal” versenyt, de azt gondolja, hogy a politikus Budapest-ellenes politikája visszaüthet.