Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,335 $

Iskolaőrre támadt egy édesanya, felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Elítélték azt a 43 éves édesanyát, aki egy Nógrád megyei általános iskola női iskolaőrét támadta meg.

A vádlott 2020. október 22-én gyermekéért ment az iskolába, ahol észlelte, hogy a lánya napközben elesett, és a térdén, valamint a fején könnyebben megsérült – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Emiatt beszélni akart az igazgatóval és a tanárokkal is, mivel azonban szülők az iskola épületébe nem léphetnek be, az egyenruhában lévő iskolaőr arra kérte, hogy távozzon.

A nő többszöri felszólításra sem hagyta el az épületet, ehelyett a tanulók és az iskola dolgozói előtt útszéli hangnemben szidalmazni kezdte az – ugyancsak nő – iskolaőrt, majd a falnak lökte őt.

A szolgálatot teljesítő iskolaőr közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért a Balassagyarmati Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és becsületsértés vétségével vádolta meg az elkövetőt.

A Balassagyarmati Járásbíróság a vádiratban foglaltakkal minden tekintetben egyetértett, és a vádlottat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását, figyelemmel a nő büntetlen előéletére és megbánó magatartására, 2 év 6 hónapra felfüggesztette. A döntés jogerős.

A büntetés végrehajtásának felfüggesztésekor a bíróság a kiszabott büntetés azonnali végrehajtásától meghatározott ideig eltekint: ha ezen idő alatt az elítélt törvénytisztelő életmódot folytat, a bíróság a próbaidő leteltét követően a büntetést kitöltöttnek tekinti, így az elkövető saját jövőbeli viselkedésétől függ, hogy ténylegesen börtönbe kell-e vonulnia. Ha a próbaidő alatt újabb szándékos bűncselekményt követ el, a felfüggesztett büntetést az új büntetéssel együtt végre kell hajtani.