Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,19 Ft
Euró
392,24 Ft
Font
466,84 Ft
Bitcoin
57,222 $

Nem maradhat posztján az igazgató, aki K. Endrét tanárként alkalmazta

Bárányos József szeptembertől beosztott pedagógusként dolgozik az intézményben.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elutasították Bárányos József, a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatójának vezetői pályázatát, amely által ősztől másnak az irányítása alatt kezdődik majd az új tanév. Igazgatói tisztsége 27 év után, augusztus 15-én szűnik meg. „Hirtelen alkalmatlan lettem a feladat ellátására” – fogalmazott Bárányos a Facebookra feltöltött videójában.

Hozzátette: szeptembertől beosztott pedagógusként dolgozik az intézményben. Még 2018-ban nehezményezte a tankerület az igazgatóval kapcsolatban, hogy „nem tett semmit” az ellen, hogy a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese, a pedofil igazgató bűnsegédjeként megvádolt K. Endre testnevelőként az iskolában dolgozhasson, holott már fény derült rá, hogy mit tett. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Az ATV a 24.hu-ra hivatkozva felidézi azt is: az igazgató ellen akkor fegyelmi eljárás is indult, mely nem talált visszaélést. „Azért utasították el Bárányost, mert súlyos szakmai és etikai kifogások merültek fel” – közölte Török Szabolcs, a székesfehérvári tankerületi igazgató. Bárányos érdekében petíciót indítottak a szülők, a tanárok és volt diákok, ebben az igazgató érdemeit sorolják fel – jegyzik meg a cikkben.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Balog Zoltán református püspök egyértelművé tette, Orbán Viktor miniszterelnöknek nem volt tudomása arról, hogy K. Endre kegyelmet kapott. De azt is megírtuk, hogy a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettese júniusban interjút adott, amelynek során elmondta, végtelenül sajnálja a kegyelemadókat, hogy le kellett mondaniuk.

Reagált az itthon is akkumulátor-gyárakat üzemeltető SK ON a pénzügyi nehézségekkel kapcsolatos hírekre

Az utóbbi napokban felröppent hírek szerint a vállalat vezetősége vészhelyzetet jelentett be a folyamatos veszteségek miatt, ám az SK ON szerint csak elkerülni szeretnék azt.