Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,38 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,33 Ft
Bitcoin
65,928 $

Novák Katalin még nem tért vissza a Fideszbe

Bár elméletileg újra nyitva áll a lehetőség, hogy visszatérjen a Fideszbe, lapértesülés szerint eddig nem kezdeményezte újbóli tagfelvételét a kormányzópártba.

...svg content...Fotó: MTI/Sándor-palota
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Négy hónappal a kegyelmi ügy miatti lemondása után sem kezdeményezte újbóli tagfelvételét a kormányzópártba Novák Katalin – értesült a Blikk, amely úgy tudja, bár nyitva állt a lehetőség, hogy a volt köztársasági elnök visszatérjen a pártba, ez eddig nem történt meg. A lap szerint ez arra utalhat, hogy egyelőre a Fidesz sem fogadná vissza Novákot. Megjegyzik: az országgyűlés 2022 márciusában választotta az első női államfővé Novák Katalint, aki lemondását hivatalosan 2024 februárjában jelentette be, ami után elviekben nyitva állt a lehetőség, hogy visszatérjen a pártba.

A lap egyébként megkereste a Fidesz frakció sajtóosztályát, valamint a párt sajtóosztályát is, de eddig nem kaptak választ arra a kérdésre, miszerint Fidesz tagnak tekinthető-e Novák Katalin, vagy sem. Sőt, kormányközeli források sem tudtak arról, hogy történt-e bármilyen lépés az ügyben – emelik ki. Míg egy, névtelenségét megőrző bennfentes úgy nyilatkozott a lapnak a volt köztársasági elnökről: „Novák Katalin kaliberű politikusból a Fideszben sincs túl sok. Két esztendő múlva választás. Egyáltalán nem mindegy, hogy vállal-e szerepet a kampányban, akár az egyik húzó arc is lehetne”. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

„Persze, a kegyelmi botrány erősen kikezdte a személyét, lehet hogy ezt nem vállalná fel a kormánypárt és vélhetően ezért nem hozott még semmilyen döntést a visszatéréséről” – vélekedett. De azt is hozzáfűzte, az bizonyára megütközést keltett volna, ha a mostani kampányba bármilyen módon bekapcsolódott volna. Mindemellett a forrás azt is megerősítette, hogy maga Novák volt az, aki nem kérte újbóli tagfelvételét. Mint fogalmazott, a Fideszben most úgy tekintik, hogy a volt köztársági elnök térfelén „pattog a labda”.

Ugyanakkor tény, hogy nem mindenki látná szívesen a Fidesz színeiben a visszavonult államfőt – jegyzik meg a cikkben. Lázár János például korábban azt mondta, „aki egy kiskorú gyerek rovására, sérelmére elkövetett bűncselekményben kegyelmet ad, az nem való fölénk, és nem való közénk sem”. A Blikk még hozzáteszi: a Fidesz tagsága körülbelül 40 ezer főt számlált. Orbán Viktor miniszterelnök a mostani választások előtti napokban mintegy 50 ezer fős aktivista táborról beszélt, akik egy nap alatt egymillió szimpatizánst kerestek fel személyesen.

A 2021-es esztendő adatai alapján a Fidesz bevétele 2,136 milliárd forint volt, ebből a tagdíjakból befolyó összeg 231,4 millió forint – összegzik. Korábban azt is megírtuk, hogy megszólalt K. Endre, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettese, aki elmondása szerint végtelenül sajnálja a kegyelemadókat, hogy le kellett mondaniuk, ugyanakkor hálásan köszöni a döntésüket. Balog Zoltán református püspök pedig szintén interjút adott, amelynek során egyebek mellett arról beszélt, hogy Novák Katalin távozása óriási veszteség az egész országnak.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.

Elgázolt egy kerékpárost, majd házfalnak ütközött egy autós Nagyatádon

Súlyos baleset történt Nagyatádon, ahol egy autós elgázolt egy kerékpárost, majd egy házfalnak csapódva állt meg.

78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

Magyarországnak végre kell hajtania az EU Bíróságának ítéletét, és 45 napon belül ki kell fizetnie a menekültügyi pénzbírságot – áll a kormánynak címzett friss levélben.