Clouds
21 Budapest
Dollár
344,52 Ft
Euró
370,79 Ft
Font
431,70 Ft
Bitcoin
26,872 $

Mióta itt jártál:

Az írósztrájk miatt a videójátékból tanultak szövegeket a The Last of Us színészei

Fotó: HBO
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mivel még mindig tart az írósztrájk, a színészek kénytelenek voltak a videójátékok alapján felkészülni a meghallgatásokra.

Úgy tűnik, egyre jobban érezteti hatásait Hollywoodban az írók sztrájkja: a Variety jelentése szerint az HBO sikersorozatának második évadához már folyamatban vannak a casting előkészületei, ám a hét elején a produkciót ismerő források szerint felfüggesztették a munkafolyamatot.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

A források szerint a casting csapat azt mondta a színészeknek, hogy közvetlenül a The Last of Us Part 2 című videójátékból – mely alapján a második évad készül –vett szövegeket olvassanak fel, mivel a második évadhoz egyelőre nincs forgatókönyv.

Ha minden jól alakul, úgy a második évad forgatása 2024 elején kezdődik majd Vancouverben. Nem meglepő, hogy még nem készült el a második évad forgatókönyve, hiszen a sorozat társalkotóját és showrunnerét, Craig Mazint a napokban látták sztrájkolni az Amerikai Írószövetség (WGA) tagjaival.

A WGA sztrájkirányelveinek értelmében Mazin jelenleg semmilyen írói vagy produceri munkát nem végezhet (beleértve a szereposztásban való részvételt) a 2. évad kapcsán. Hasonlóképpen Neil Druckmann, aki a sorozat társalkotója, valamint a játékok írója és kreatív igazgatója, aki jelenleg semmilyen minőségben nem dolgozik a sorozat folytatásán.

Az írósztrájk nagyon komolyan visszaveti a munkát, hiszen Mazin írta a The Last of Us kilenc epizódos első évadának jelentős részét, míg a sorozat premierjét és fináléját Druckmann-nal közösen írták. Druckmann pedig egyedül írta a hetedik epizódot, a Left Behindot.