Dollár
393,91 Ft
Euró
414,55 Ft
Font
479,84 Ft
Bitcoin
16,858 $

Mióta itt jártál:

Iráni és ukrán tisztviselők találkoztak az Oroszország által használt drónok kapcsán

Drón repül Kijev felett 2022. október 17-én. A Kijevet és más ukrán városokat ért orosz dróntámadásokban legkevesebb két ember vesztette életét. MTI/EPA/Szerhij Sesztak
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután Oroszország több alkalommal is bevetette Ukrajnában az iráni gyártmányú drónokat, Ukrajna válaszokat kért Irántól, hogyan történhetett ez meg.

A Guardian jelentése szerint Irán és Ukrajna tisztviselői találkoztak, hogy megvitassák, hogyan vethetett be Oroszország iráni gyártmányú drónokat Ukrajnában, melyek használatát Oroszország tagadja.

Soron kívül Orbán Viktor is részt vett a MOL-csoport elnökségi ülésén

Mint ismert, november elején Irán elismerte, hogy valóban szállított drónokat Oroszországnak, ám elmondásuk szerint azokat még az orosz-ukrán háború kirobbanása előtt küldték.

Oroszország továbbra is tagadja, hogy az orosz erők iráni drónokat vetettek volna be Ukrajnában. Oleg Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő a CNN-nek nyilatkozva megosztotta:

“Valóban sor került egy ilyen szakértői találkozóra. A részleteket nem árulhatom el, de arról biztosíthatom önöket, hogy az ukrán fél továbbra is a lehető legdrasztikusabb intézkedéseket vezeti be annak megakadályozására, hogy Oroszország iráni gyártmányú fegyvereket vessen be az Ukrajna elleni háborúban.”

A tisztviselő hozzátette, Ukrajna arról is tájékoztatta a találkozón Iránt, hogy az orosz agresszióban való bűnrészesség következményei összehasonlíthatatlanok lesznek az Oroszországgal való együttműködés lehetséges előnyeivel.