Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,18 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,87 Ft
Bitcoin
60,211 $

Semmi jele annak, hogy támadás következtében zuhant volna le az iráni elnök helikoptere

Egy iráni állami hírügynökség friss jelentése megerősítette, amit eddig is sejtettek: nem találtak sem lövedék, sem más tárgy okozta nyomokat a roncsokon.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Moj News/Azin Haghighi
Közel-Kelet
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban több alkalommal is beszámoltunk, Az iráni elnököt és az iráni külügyminisztert szállító helikopter vasárnap lezuhant, majd hosszas keresési műveletek után megtalálták a roncsokat, ám kiderült, a fedélzeten utazók közül senki sem élte túl a balesetet.

Az IRNA iráni állami hírügynökség közlése szerint a roncsok vizsgálata során nem találtak arra utaló nyomokat, hogy lövedék, vagy bármilyen más tárgy csapódott volna a helikopterbe. Az iráni hadsereg előzetes vizsgálata alapján tehát nem támadás áldozata lett az iráni elnök.

A jelentésből kiderült, a helikopter végig a számára kijelölt útvonalon haladt, a pilóta pedig közel másfél perccel a tragédia előtt vette fel a kapcsolatot az elnöki helikopter-konvoj másik két járművével.

A z áldozatoknak esélyük sem lett volna a túlélésre, hiszen a helikopter a becsapódás nyomán azonnal lángba borult. A hadsereg a jelentés kapcsán közölte, folytatják a vizsgálatot, s amennyiben új információkkal tudnak szolgálni, úgy azt tudatják majd a nyilvánossággal is.

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.

Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A magyar miniszterelnök is mély együttérzését fejezte ki a történtek miatt, amiben egy 61 éves rendőr vesztette életét.