Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Jön az otthoni javítás az iPhone-oknál

A hírek szerint az Apple kibővíti az otthoni javítós programját, így a jövőben nem kell új alkatrészt vásárolni, ha cserélni kell valamit.

...svg content...Fotó: Unsplash
Mobil

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Apple lehetővé teszi, hogy a felhasználók maguk végezzék el otthon a kisebb javításokat. A programban a vállalat szerelési útmutatót, valamint speciális szerszámokat is elérhetővé tett, így minden feltétel adott a munka otthoni elvégzéséhez. Egyúttal adódhat a kérdés, mire jó ez? Nos, egyrészt azért hasznos, mert időt és pénzt spórolhatunk meg azzal, ha nem szakszervizbe visszük készülékünket, másrészt amiatt is, mert így kevesebb elektronikai hulladék keletkezhet. Ez utóbbi ügyében pedig egy újabb fontos lépést tett az Apple.

A vállalat tájékoztatása szerint mind a szervizek, mind az egyéni felhasználók számára lehetővé válik a közeljövőben, hogy eredeti, de használt alkatrészekre cseréljék az iPhone meghibásodott egységeit. Eddig minden elromlott alkatrész helyett újat kellett rendelni, ám a változtatásnak köszönhetően csökkenhet az iPhone-felhasználók ökológiai lábnyoma. Az viszont már kevésbe jó hír, hogy a The Washington Post úgy tudja, az idén ősszel induló programba csak az iPhone 15 és az annál újabb modellek kerülnek majd be. Azaz a piacon elérhető iPhone-ok csak egy nagyon kis részénél lehet ezt alkalmazni, bár felmenő rendszerben a helyzet idővel javulni fog. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A cég ugyanakkor azt állítja, hogy amennyiben eredeti az alkatrész, a mobil nem fog semmilyen kompatibilitási problémát jelezni. Pillanatnyilag hiába cserélne valaki akár egy kijelzőt egy másik, ugyanolyan kijelzőre, lehetséges, hogy több funkció sem működne vele. A frissített javítási program azonban orvosolni fogja ezt – írja a HVG, amely további jó hírrel is szolgált. Mégpedig azzal, hogy a felhasználóknak a jövőben nem kell majd megadniuk a készülék sorozatszámát alkatrészrendeléskor, kivéve akkor, ha valaki az alaplapot szeretné kicserélni valaki.

Ezen felül egy, az iOS-be beépített funkció segítségével azt ellenőrizhetik, hogy a telefonjuk volt-e már szervizelve, és ha igen, akkor mely alkatrészeket cserélték ki benne, illetve arra is fény derülhet ezáltal, hogy az új, vagy eredeti használt alkatrész-e. De mint kiderült, az Apple arra is gondolt, hogy a bűnözők esetleg lopott iPhone-okat akarnak majd szétszedni és alkatrészként eladni. A cég szerint ha a telefonnál aktiválják az Elveszett módot, a rendszer automatikusan korlátozza az alkatrészek párosíthatóságát. Ugyanakkor érdemes hozzátenni: ez még önmagában nem védi meg teljesen a felhasználókat, akik csak azután szembesülnek az alkatrész lopott mivoltával, hogy azt megrendelték és kifizették.

Emellett az is kérdéses, a program hazánkban is elérhető lesz-e ősztől, vagy várni kell rá néhány hónapot – jegyzik meg. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy az Apple több mint 90 ország felhasználóinak küldött riasztást, amelyben arra figyelmeztették őket, hogy kémprogram támadásának célpontjává válhattak. Míg ebben a cikkben arról számoltunk be, hogy olyat ígér a Qualcomm, ami véget vethet az Apple egyeduralmának: a Snapdragon X Elite névre keresztelt új chip komoly kihívója lehet az Apple házon belüli megoldásának. Mindemellett arra is fény derült, hogy az első negyedévben a Samsung volt a világ legnagyobb okostelefon-kiszállítója.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.