Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Az első negyedévben a Samsung volt a világ legnagyobb okostelefon-kiszállítója

Látványosan növekedett a szállítási volumen az okostelefonoknál az elmúlt időszakban.

...svg content...Fotó: Unsplash/Anh Nhat
Mobil

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat által hétfőn közzétett jelentés adatai alapján a Samsung lett a világ legnagyobb okostelefon-kiszállítója az első negyedévben.

A jelentés szerint világszerte 7,8 százalékkal, 289,4 millióra nőtt az okostelefonos kiszállítása az előző év azonos időszakához képest, ami egyértelműen a piac élénkülését sugallja. Ez volt a harmadik egymást követő negyedév, amikor növekedést jegyeztek. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A Samsung eladásai éves szinten 0,7 százalékkal, 60,1 millióra csökkentek, a piaci részesedése 20,8 százalékra mérséklődött a tavalyi első negyedévi 22,5 százalékról. A lista második helyére az Apple került: a vállalat piaci részesedése 20,7 százalékról, 17,3 százalékra esett 50,1 millió kiszállított készülékkel, ami 9,6 százalékos csökkenést jelent.

Eközben a harmadik helyen végzett kínai Xiaomi az egy évvel korábbinál 33,8 százalékkal több, 40,8 millió készüléket szállított ki a március végén zárult három hónapban, ezzel a piaci részesedése 14,1 százalékra ugrott az egy évvel korábbi 11,4 százalékról.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.