Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,34 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,570 $

Ismét életeket mentett az iPhone 14 egyik funkciója

Fotó: Unsplash/James Yarema
Mobil
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az iPhone 14 baleset-érzékelő funkciója percekkel egy kora reggeli baleset után értesítette a rendőrséget.

Az ausztrál ABC News jelentése szerint helyi idő szerint hétfő hajnali 1 óra 45 perckor egy lovaskocsi egy fának ütközött Tasmániában: az iPhone pedig érzékelte az ütközést, és szinte azonnal riasztotta a rendőröket, akik nyolc percen belül már a helyszínen voltak.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Hatalmas segítség volt az iPhone baleset-érzékelő funkciója, ugyanis bár az egyenruhások percek alatt kiértek a helyszínre, az utasokat már eszméletlenül találták meg. Összesen öt, 14 és 20 közötti utast szállítottak kórházba, míg egy embert súlyos sérülésekkel mentőhelikopterrel vitték Melbourne-be.

Noha az Apple iPhone 14-es modelljei még csak négy hónapja jelentek meg, a Crash Detection máris több baleset áldozatán segített azzal, hogy a vészhelyzetekben értesítette a rendőrséget. Természetesen a funkció nem hibátlan, így arra is volt már példa, hogy téves riasztást adott le a készülék.

A vidámparkok és a síparadicsomok környékén ugyanis több alkalommal is tévesen tárcsázta a segélyhívót: novemberben a Utah állambeli Summit megye diszpécserei arról számoltak be, hogy a véletlen 911-es hívások száma jelentősen megugrott, míg Japánban az egyik tűzoltósághoz összesen 134 téves hívás futott be.

Noha a funkció még csiszolásra szorul, még a japán tűzoltók is azt mondják, hogy ne kapcsoljuk ki a Crash Detectiont a kellemetlenségek ellenére sem, kiemelve, hogy “ez egy hatékony funkció egy igazán súlyos baleset esetén, ezért nem kérhetjük a felhasználókat, hogy kapcsolják ki.”