Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

iOS 18: az Időjárás alkalmazást is felturbózzák, eddig ennyit tudni

Az Időjárás (Weather) appba az iOS 18-cal érkeznek újdonságok.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint a szeptemberben érkező iOS 18-cal az Időjárás (Weather) appba is érdekes újdonságok érkeznek. A HVG ennek kapcsán azt írja, az egyik azt a hőmérsékletet mutatja, amit valójában érzünk, függetlenül a tényleges, hőmérők által is mutatott hőfoktól. Azt ugyanis, hogy mennyire van melegünk vagy épp mennyire fázunk, az adott hőmérsékleten kívül még több tényező is befolyásolja, például a páratartalom, a szél, a napsugárzás stb.

Hozzáteszik: az iOS 18-ban továbbra is meg fog jelenni a tényleges hőmérséklet, azonban alatta kisebb betűkkel és színesben majd az is látható, hogy valójában hány foknak érezzük ezt a hőmérsékletet (Feels like). A lap szerint ügyes húzás az Apple-től, hogy ez a második hőmérséklet csak akkor jelenik meg, ha valóban érezhető az eltérés a két hőmérséklet között, azaz nem lesz olyan, hogy ugyanazt a hőfokot látjuk majd egymás alatt. Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

Az időjárás másik új funkciója elkülöníti az otthont a munkahelytől (aminek persze akkor van értelme, ha valaki az otthonától távol dolgozik). Az iOS 18-ban alapértelmezés szerint az otthoni és munkahelyi cím új helyként kerül fel a nyomon követett helyek időjárási listájára. Természetesen, ha csak rövid ingázásról van szó, nem valószínű, hogy az időjárás drasztikusan eltér a két hely között, de ez még mindig hasznos módja lehet a helyi felhőszakadások gyors ellenőrzésének – magyarázzák.

Az Apple többplatformos alkalmazásfejlesztési erőfeszítéseinek köszönhetően az említett alkalmazásmódosítások nemcsak az iOS 18-as iPhone-on, hanem a Macen és az iPaden is megjelennek. A macOS Sequoia vagy az iPadOS 18 telepítésekor ugyanazokat a funkciófrissítéseket kapja meg az Időjárás alkalmazás – teszik hozzá a cikkben. De korábban azt is megírtuk, hogy Apple Intelligence nevű AI rendszer várhatóan idén ősszel jelenik meg az iPhone-okon, iPadeken és Mac számítógépeken.

Ám úgy tudni, a vállalat már most azon dolgozik, hogy bizonyos funkciókat csak havi előfizetés ellenében tegyen elérhetővé. Ugyanakkor tény, hogy az alapfunkciók ingyenesek maradnak. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy a pletykák szerint az iPhone 16 Pro nagy újítással érkezik. Az Apple legújabb csúcskategóriás okostelefonjai elsőként használhatják a Samsung új, nagy teljesítményű OLED kijelzőit.

Gyurcsány Ferenc: Magyar Péter azt mondja, vagy ő, vagy senki

Gyurcsány Ferenc hosszú idő után ismét szóba hozta Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét, aki csak saját magukat látják ideális választásnak a kormány élére.

Már több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek a Trump-merénylet áldozatának családjáért

A hős édesapa családja részére eddig összesen 1 millió dollár gyűlt össze, nem egész 24 óra alatt, ami óriási eredmény.

Kiderült, mesterlövészek voltak Donald Trump merénylője alatt

Egyre szürreálisabb, ami szombaton történt, már azt is tudni, hogy a 20 éves merénylő alatt a merénylet ideje alatt mesterlövészek tartózkodtak, akik a tömeget figyelték.