Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Kiderült, hol épül fel a világ első zöld ipari parkja

Joko Widodo indonéz elnök (b) és Mark Rutte holland miniszterelnök kezet fog, miután elültettek egy fát az elnöki palota kertjében, Bogorban 2019. október 7-én. Rutte egynapos látogatáson tartózkodik Indonéziában. MTI/EPA/Adi Weda
Greenbox
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Joko Widodo indonéz elnök bejelentette, hogy a kormány a jövő hónapban megkezdi a világ első zöld ipari parkjának építését.

Joko Widodo indonéz elnök elmondta, hogy a kormány a jövő hónapban kezdi meg a világ első zöld ipari parkjának építését. A parkot Észak-Kalimantan tartományban, mintegy 20 ezer hektáros területen építik meg – mondta Widodo, hozzátéve, hogy az egyik felhasználandó energiaforrás a Kayan folyó áramlása lesz.

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

Zöld termékeket, zöld energiát fog termelni, mindegyik új és megújuló energia lesz – mondta október 13-án az Állami Palotában tartott beszédében. Az államfő szerint Indonéziának el kell kezdenie felkészülni a zöld technológián alapuló ipari fejlődésre, mivel a világ azt követeli az országtól, hogy vegyen részt a környezetbarátabb ipar fejlesztésében.

Az elnök szerint a következő 10 évben az Európai Unió és az Egyesült Államok már nem akar majd olyan iparágakban előállított termékeket vásárolni, amelyek szént használnak energiaforrásként. Ezért Indonéziának előre kell lépnie – mondta, hozzátéve, hogy számos vállalkozás jelezte érdeklődését, és sorban állt, hogy földet foglaljon a parkban.

A zöld ipari park fejlesztéséről az elnök korábban már említést tett az idén május végén tartott Partnerség a zöld növekedésért és a 2030-as globális célokért (P4G) csúcstalálkozón, valamint a nemzetgyűlésnek augusztus 16-án bemutatott éves üzenetében. Ez is egyike Indonézia azon törekvéseinek, hogy 2060-ra szén-dioxid-semleges gazdasággá váljon – írja a Vietnam+.