Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

Az indiai vonatszerencsétlenség túlélői nem tudják feldolgozni a traumát

Több mint 275 ember vesztette életét a tragikus vonatszerencsétlenségben, a túlélőket pedig még mindig kísérti a pillanat, amikor a vonat összeütközött egy tehervonattal, majd kisiklott.

Fotó: MTI/AP/Rafik Makbúl
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Túlélők meséltek a szörnyű indiai vonatszerencsétlenségről, melyben 275 ember vesztette életét: ahogy arról korábban is beszámoltunk, pénteken a kelet-indiai Odisha államban a Coromandel Express személyvonat frontálisan ütközött egy szemből érkező tehervonattal, melynek következtében a vont kisiklott, a tragikus baleset pedig közel 300 ember életét követelte.

A CNA jelentése szerint az egyik túlélő, Gura Pallay részletesebben is beszámolt arról a pillanatról, amikor megtörtént a nagy erejű ütközés, s bekövetkezett a tragédia: Pallay épp egy másik vonatot figyelt, mely mellett épp elhaladtak, amikor hirtelen hangos csikorgása lett figyelmes. Csakhogy minden olyan gyorsan történt, hogy ideje sem volt felfogni, s kirepült a vonatból. Soron kívül Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

A 24 éves Pallay a sínek mellett landolt, a vonat roncsaival együtt, melyben utazott, s szinte azonnal elvesztette eszméletét. Amikor magához tért és kinyitotta a szemét, csak a vonat összeroncsolódott maradványai látta a síneken. A vonat, melyen utazott, kisiklott, miután összeütközött egy tehervonattal.

A másik személyvonat pedig, melyet pillanatokkal az ütközés előtt látott elhaladni mellettük, nekiment a kisiklott kocsiknak:

„A saját szememmel láttam, de még mindig nem tudom leírni, amit láttam. Kísért.”

Pallay vasárnap nyilatkozott a kórházban, ahol egy hordágyon feküdt, törött lábbal, számos sebbel az arcán és a karján. Pallay egy munkás, hasonlóképpen az utasok többségéhez, akik azon a két személyvonaton utaztak, melyek súlyosan összeroncsolódtak az ütközés következtében pénteken, 275 ember halálát okozva.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a nyomozók vasárnap közölték, hogy egy jelzőrendszeri hiba okozhatta a vonatszerencsétlenséget, mely az ország történetének egyik legsúlyosabb vasúti katasztrófája. A hatóságok javasolták, hogy az indiai Központi Nyomozó Iroda – mely a nagyobb bűnügyeket vizsgálja – indítson vizsgálatot a baleset ügyében.