Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,253 $

Többeket letartóztattak a közel 300 áldozatot követelt indiai vonattragédia után

Az indiai rendőrség beszámolója szerint többeket letartóztattak a legutóbbi vonatszerencsétlenség kapcsán.

Fotó: EPA/PIYAL ADHIKARY
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, már tudni lehet, mi okozhatta az indiai vonatszerencsétlenséget a múlt hónapban, ami közel 300 ember halálát okozta. Három vonat volt érintett a szerencsétlenségben, mely India történetének egyik legsúlyosabb balesetét idézte elő.

A többség azonnal, már a helyszínen életét vesztette, míg sokan mások a kórházban, vagy az afelé vezető úton hunytak el. Az indiai rendőrség időközben bejelentette, három vasúti dolgozót már letartóztattak a tragédia kapcsán. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

A három férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés és bizonyítékok megsemmisítése miatt emeltek vádat. A CNA azt írja, hogy a három férfi közül kettő jelzőmérnökként dolgozott, míg a harmadik egy technikus.

Rengeteg a sérült

Mindhárman az indiai vasútnál dolgoznak, akik súlyos büntetéssel számolhatnak, ha bebizonyosodik a bűnösségük. A balesetben érintett két személyvonat több mint 2000 utast szállított, így még többen halhattak volna meg.

Összesen legalább 850 sérültről tudni, de arról nincs információ, hogy ezen legkevesebb 850 ember közöl kik azok, akik még az életükért küzdenek, vagy örökre megváltozott az életük a maradandó sérüléseik miatt.

A vonatközlekedést a baleset után 51 órával indították újra, de már akkor sejteni lehetett, hogy kik a felelősök. India a világ legnépesebb országaként rengeteg utast szállít vonattal, és a vasúthálózat jelentős fejlesztésekre szorul.

Az Indiai Railways a világ negyedik legnagyobb vasúthálózata, mely napi szinten 14 000 vonatot közlekedtet 8 000 mozdonnyal egy hatalmas, mintegy 64 000 kilométer hosszúságú pályarendszeren. A hivatalos adatok szerint naponta több mint 21 millió utast szállítanak.

Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

A támogatott lakhatás programban kialakított lakásokban szociális munkával támogatva teremtik meg az önálló élet lehetőségét fogyatékossággal élő embereknek.