Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

Kiderült, mi okozta a 288 ember halálát követelő indiai vonatszerencsétlenséget

Kiderült, mi idézte elő azt a nemrég történt indiai vonatszerencsétlenséget, aminek közel 290 ember esett áldozatául.

Fotó: Unsplash/Killian Pham
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Indiában rendszeresek a halálos tömegbalesetek, legutóbb egy szörnyű busztragédiáról számolhattunk be. Azóta több új információ is napvilágot látott a halálos balesetről, miközben többek elgurultak a lángoló busz mellett, ahelyett hogy segítettek volna.

Az indiai vonatbalesetben, mely hetekkel korábban történt, összesen 288-an vesztették életüket, és több mint 1000 sérültről tudni. Röviddel a tragédia után megindították a hivatalos vizsgálatokat, hogy kiderüljön, mi okozta a tömegszerencsétlenséget. Soron kívül Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

Egy hivatalos vizsgálat szerint az indiai vasúti sorompót javító munkások rosszul kapcsolták össze a hálózat automatizált jelzőrendszerét, majd nem sokkal később megtörtént a tragikus ütközés. Az érkező személyvonat emiatt egy álló tehervonatnak ütközött, és kisiklott.

Elkerülhető lehetett volna a szerencsétlenség

Ezt követően egy másik, ellenkező irányból érkező személyvonat is becsapódott. A CNA a Reuters hírügynökségre hivatkozva azt írja, a Vasútbiztonsági Bizottság (CRS) nyomozói szerint az első ütközés a jelzőkörön végzett módosítások miatt következett be, amikkel egy közeli vasúti sorompónál tapasztalt gyakori problémákat igyekeztek orvosolni.

Miután a helyi vasúti személyzet nem rendelkezett szabványos áramköri diagrammal, hibásan csatlakoztatták a jelzőrendszert, mialatt megpróbálták a sorompó áramkörét javítás céljából üzemen kívül helyezni.

Az indiai vasúthálózat jelenleg egy 30 milliárd dolláros átalakításon megy át, melynek részeként új vonatok és modern állomások kapnak helyet a vonalon. A CRS vizsgálati jelentése szerint a jelző- és távközlési osztályon több szinten is tapasztaltak mulasztásokat, és a javítási munkálatok alatt nem követték a szabványos működési eljárásokat.