Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,055 $

Állami ajándékok miatt 14 év börtönt kapott a volt pakisztáni miniszterelnök felesége

Imran Khan felesége sem úszta meg súlyos büntetés nélkül, aki 14 év börtönbüntetést kapott az állami ajándékok ügyében.

Fotó: EPA/SOHAIL SHAHZA
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

14 év börtönbüntetést szabtak ki Imran Khan volt pakisztáni miniszterelnökre és feleségére, Bushra Bibire egy állami ajándékok illegális eladásával kapcsolatos ügyben. Egy nappal azután született meg az ítélet, hogy Khant 10 börtönbüntetésre ítélték egy másik ügyben, amiben államtitkok felfedése miatt vonták felelősségre.

Még tavaly augusztusban egy bíróság hároméves börtönbüntetésre ítélte, mert több mint 140 millió rúpia (501 ezer dollár) értékű, állami tulajdonban lévő ajándékokat adott el, amiket 2018 és 2022 között kapott miniszterelnökként. Az ítéletet később felfüggesztették, de Khan egyéb más ügyek miatt továbbra is rácsok mögött maradt. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Állítása szerint legálisan vásárolta a tárgyakat, míg a kormánytisztviselők azt mondják, a volt miniszterelnök segítői Dubajban adták tovább, váltották pénzre az ajándékokat, amiket szigorúan tiltanak a törvények. Felesége a tárgyalás alatt végig előzetes letartóztatásban volt, aki még 2018-ban házasodott össze a férjével, hónapokkal azelőtt, hogy Khant kinevezték volna miniszterelnöknek.

Az Al Jazeera azt írja, bírság többek között évekre eltiltotta Khant attól, hogy bármilyen közhivatali szerepet töltsön be a február 8-án megrendezésre kerülő parlamenti választások előtt.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.