Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,867 $

Államtitkok szivárogtatása miatt 10 év börtönt kapott Pakisztán volt miniszterelnöke

Shah Mahmood Qureshi volt pakisztáni külügyminisztert szintén 10 év börtönre ítélték.

Fotó: MTI/EPA/Rahat Dar
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, tavaly augusztusban korrupciós vádak miatt tartóztatták le Imrán Hán volt pakisztáni kormányfőt (2018 augusztusa és 2022 áprilisa között volt az ország miniszterelnöke). Ez azt követően történt, hogy egy bíróság 3 év szabadságvesztésre ítélte az egykori miniszterelnököt, akinek ügyvédje azt is megerősítette, hogy Hánt a lahori rezidenciáján tartóztatták le.

Néhány héttel később pedig arról érkeztek hírek, hogy a pakisztáni legfelsőbb bíróság felfüggesztette a 70 éves volt miniszterelnök korrupciós vádak miatt kiszabott 3 éves börtönbüntetését. Egy másik ügyvéd pedig hozzátette, hogy a bíróság Hán óvadék ellenében történő szabadon bocsátását is elrendelte. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Ugyanakkor nem sok esély volt rá, hogy azonnal szabadlábra kerüljön, mivel ellene száznál is több eljárás indult azóta, hogy 2022 áprilisában a pakisztáni parlament bizalmatlansági szavazással leváltotta. Továbbá Hán ügyvédei külön beadványt nyújtottak be a bírósághoz, amelyben azt kérték, a bírák utasítsák a hatóságokat, hogy ne tartóztassák le őt más vádak alapján.

Most a Sky News arról számolt be, hogy Hánt 10 év börtönbüntetésre ítélték államtitkok szivárogtatása miatt. Mindezt Abul Hasnat Zulqarnain bíró jelentette be a ravalpindi Adiala börtönben tartott tárgyaláson. A lap megjegyzi, a volt kormányfő tavaly augusztus óta börtönben ül, Shah Mahmood Qureshi volt pakisztáni külügyminiszter pedig szintén 10 év börtönt kapott.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.