Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,46 Ft
Euró
391,42 Ft
Font
465,77 Ft
Bitcoin
63,625 $

Íme az idei év költségvetése, mely tartalmazza az oltóanyagok árát is

A koronavírus-járvány terjedésének lassítására alkalmazott oltóanyagok bevezetése komoly költségekkel jár, most pedig kiderült, mennyit költött a kormány idén a koronavírus elleni vakcinákra.

...svg content...A Moderna amerikai biotechnológiai cég újonnan érkezett, koronavírus elleni oltóanyagát mutatja a fővárosi kormányhivatal munkatársa az intézmény parkolójában, a vakcinák fogadására kialakított logisztikai bázison, a XIII. kerületi Teve utcában 2021. március 23-án. MTI/Balogh Zoltán
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Infostart értesülései szerint a hiány két hónap alatt érte el az idei évre tervezett költségek több mint harmadát, mely azt jelenti, hogy az államháztartás 539,7 milliárd forintos hiánnyal zárta az év első két hónapját, mely az egész évre tervezett 1491,2 milliárd forintos hiány 36,2 százaléka.

A bevételeket tekintve február hónap végéig összességében 3908,8 milliárd forint folyt be, mely 9,8 százalékkal, egészen pontosan pedig 348,1 milliárd forinttal több a tavalyi évhez képest. A kiadások is emelkedtek, így az idei mérleg szerint 4448,5 milliárd forint kiadás történt, mely 633,2 milliárd forint volt, tehát a tavalyi évhez képest 16,6 százalékos emelkedés történt. Soron kívül Magyar Nagydíj: jön az ingyenes szurkolói autóbuszjárat a Volánbusztól

A februári deficit 738,5 milliárd forint volt, szemben a tavalyi évvel, mikor 345 milliárd forintot tett ki a hiány, érdekesség, hogy idén januárban még 198,8 milliárd forint többlettel zárt a központi alrendszer. A tavalyi év azonos időszakában ez a hiány 254,6 milliárd forintra rúgott, mely az egész éves deficit (5548,6 milliárd forint) 4,6 százalékát tette ki.

Míg az elkülönített állami pénzalapok 13,4 milliárd forintos többlettel gyarapodtak, addig a központi költségvetés 505,5 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 47,6 milliárd forintos deficitet jegyeztek.

S íme a legfontosabb adatok: a koronavírus elleni oltóanyagok beszerzése 35,1 milliárd forintba került, az Országos Kórházi Főigazgatóságnak a járványhoz kapcsolódó, és egyéb eszközbeszerzésekre 24 milliárd forint jutott, míg az Országos Vérellátó Szolgálat számára koronavírus-fertőzés megállapításához szükséges tesztek beszerzésére 9,1 milliárd forintot fordított a kormány az év első két hónapjában.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.